- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η πιο cult καντίνα νησιού είναι πλωτή και βρίσκεται στη Ζάκυνθο
Μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στο Ιόνιο και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
Η πλωτή καντίνα της Ζακύνθου με σύνθημα Τάκα Τάκα Μαμ
Κλείστε τα μάτια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και φανταστείτε πως δροσίζεστε στα κρυστάλλινα νερά μιας ερημικής παραλίας του Ιονίου πελάγους. Τον ήχο από τον παφλασμό του νερού μέσα στην απόλυτη ηρεμία, διακόπτει μόνο η κοιλιά σας που γουργουρίζει. Και τι δεν θα δίνατε για έναν δροσιστικό φρουτοποτό ή ένα παγωτάκι την ώρα που τελειοποιείτε το μαύρισμά σας! Τότε ως από μηχανής θεός, εμφανίζεται μπροστά σας μια πλωτή καντίνα για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας.
Το παραπάνω σενάριο δεν είναι φανταστικό αλλά 100% αληθινό αφού μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στις παραλίες της Ζακύνθου και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
Σταθμεύει με χαρακτηριστικό σύνθημα "Τάκα τάκα μαμ" σε διάφορες παραλίες από το πρωί ως το βράδυ προκειμένου να προσφέρει παγωμένα νερά, χυμούς, φρέσκα φρούτα, παγωτά και λιχουδιές αλλά το κύριο πόστο της είναι στο Μαραθονήσι Ζακύνθου. Για τους καπετάνιους-ιδιοκτήτες, τον Ιωσήφ Καούκη και την Μαρία Γρυπάρη, όλα ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια, σύμφωνα με όσα λένε στην Athens Voice. Για δέκα χρόνια περίπου χρησιμοποιούσουν μια μικρή βάρκα τη «Ματίλντα» (το όνομά της πήρε από την Ιταλίδα μητέρα του Ιωσήφ), με την οποία μετέφεραν σε ερημικές παραλίες νεράκια και αναψυκτικά στους λουόμενους ώσπου αποφάσισαν το 2010 να βγάλουν άδεια πλωτής καντίνας και να διευρύνουν την γκάμα των επιλογών προς κατανάλωση, προσθέτοντας μπίρες, γρανίτες, σάντουιτς και τσιπς.
Ο Ιωσήφ μάλιστα πουλάει τραγουδιστά τα προιόντα με αποτέλεσμα η πλωτή αυτή καντίνα να έχει αποκτήσει φανατικό κοινό από Έλληνες και τουρίστες, που ενθουσιάζονται ιδιαίτερα και δεν παραλείπουν να φωτογραφίζονται μπροστά της. Να ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.