- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Τι ψωνίζουμε 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ● 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
Τι ψωνίζουμε 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ● 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο ●1 κ.κ. λεπτοκομμένο μαϊντανό ● 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ● 1 μέτριο αυγό ελαφρά χτυπημένο ● 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ● 3 κ.σ. ελαιόλαδο ● 1 καρότο ψιλοκομμένο ● 2-3 φιλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο ● 400 ml πασάτα ● 400 γρ. σπαγκέτι ● 35 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ● λίγο αλεύρι ● αλάτι πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το δενδρολίβανο, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5΄περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις τα κεφτεδάκια αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα προσθέτουμε την πασάτα. Μειώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-35΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσοχή στο ανακάτεμα, ώστε να μη λιώσουν τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, το βγάζουμε ενώ «κρατάει» ακόμα (al dente), το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τους κεφτέδες. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 2΄ ακόμα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
Μάθε ιστορία Το σέλινο είναι ένα από τα πρώτα αρωματικά βότανα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ενδείξεις για τη χρήση του έχουν βρεθεί σε οικισμό της εποχής του σιδήρου. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική, αλλά και ως φάρμακο. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει ότι ο Αχιλλέας γιάτρεψε με αγριοσέλινο τα υπέροχα άλογά του. Στην Οδύσσεια το αγριοσέλινο αναφέρεται ως ένα από τα φυτά που περικύκλωναν τη σπηλιά της Καλυψώς. Σύμφωνα με τις πηγές, οι αρχαίοι Έλληνες άνδρες το θωρούσαν αφροδισιακό και το κατανάλωναν για ευνόητους λόγους, ενώ ο Ιπποκράτης το συνιστούσε στους νευρικούς ασθενείς του.
● Side dishes tip Σκορδόψωμο.
● Go Healthy tip Η πασάτα είναι ένας «πουρές» που φτιάχνεται από ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες. Φτιάξτε τη δική σας πασάτα αντί να την αγοράζετε έτοιμη και διατηρήστε τη σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο.
● Σκονάκι Προσοχή στο αλεύρωμα και στο χρόνο βρασμού των μακαρονιών. Τα κεφτεδάκια απλώς πασπαλίστε τα και μετά τινάξτε τα καλά ώστε να φύγει όλο το περιττό αλεύρι, διαφορετικά η σάλτσα θα γίνει βαριά και θα χάσει σε γεύση. Τα μακαρόνια, αφού στραγγιστούν, θα μαγειρευτούν για 2΄ ακόμα, γι’ αυτό όταν τα βγάζουμε πρέπει να κρατάνε λίγο, διαφορετικά θα «λασπώσουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φύλλο ανοίγεται καθημερινά στο χέρι και η παραγωγή ξεκινά από την αρχή κάθε πρωί
Όλα όσα θα βρείτε στον φούρνο είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το καλύτερο εστιατόριο δεν είναι πάντα το πιο διάσημο
Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του νησιού
8 σαλάτες με την ντομάτα σε solo εμφάνιση
Χαλίκι κάτω από τα σανδάλια σου, λαμπιόνια πάνω από το κεφάλι σου, δυο διάσημα εστιατόρια στη διάθεσή σου
Από το 1958, το ζαχαροπλαστείο επεξεργάζεται τον ξακουστό καρπό του νησιού, δημιουργώντας προϊόντα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο
Το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς έκλεισε 100 χρόνια ιστορίας και το γιόρτασε με τον πιο γλυκό τρόπο
Το σταθερό σημείο συνάντησης στον Πάνορμο
Όνομα με πολλών χρόνων ιστορία, συνώνυμο του καλού παγωτού
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Από την πλατεία Κολωνακίου στην hot πιάτσα της Αρχελάου
Γράφει ιστορία εδώ και χρόνια και έχει κρυφό άσσο στο μανίκι τα τηγανητά αχτύπητα κολοκυθάκια του
Σε τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά «κεφάλαια»-σημεία, όλα τους με μπεστ σέλερ αποτέλεσμα
Η γεύση του περιγράφεται ως ένας συνδυασμός βανίλιας, καρύδας και γιασεμιού
Ο δημιουργός του Django μοιράζεται την ιστορία του gelato του από τη Σύρο έως το Κουκάκι
Η Mykonos Chocolate είναι η πρώτη σοκολάτα του νησιού και παράγεται εξ ολοκλήρου εδώ
Οι παλιές νοικοκυρές δεν φεύγουν ποτέ. Ζουν πάνω στα ράφια, μέσα στις κατσαρόλες, κληρονομιά ζωντανή, να μαρτυρά για πάντα τα έργα και τις ημέρες τους και πόσο σκόρδο έβαζαν στο κοκκινιστό
Ένα μαγαζί-πρεσβεία του τόπου του στο Παγκράτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.