- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τι ψωνίζουμε 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ● 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο ●1 κ.κ. λεπτοκομμένο μαϊντανό ● 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ● 1 μέτριο αυγό ελαφρά χτυπημένο ● 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ● 3 κ.σ. ελαιόλαδο ● 1 καρότο ψιλοκομμένο ● 2-3 φιλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο ● 400 ml πασάτα ● 400 γρ. σπαγκέτι ● 35 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ● λίγο αλεύρι ● αλάτι πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το δενδρολίβανο, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5΄περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις τα κεφτεδάκια αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα προσθέτουμε την πασάτα. Μειώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-35΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσοχή στο ανακάτεμα, ώστε να μη λιώσουν τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, το βγάζουμε ενώ «κρατάει» ακόμα (al dente), το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τους κεφτέδες. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 2΄ ακόμα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
Μάθε ιστορία Το σέλινο είναι ένα από τα πρώτα αρωματικά βότανα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ενδείξεις για τη χρήση του έχουν βρεθεί σε οικισμό της εποχής του σιδήρου. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική, αλλά και ως φάρμακο. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει ότι ο Αχιλλέας γιάτρεψε με αγριοσέλινο τα υπέροχα άλογά του. Στην Οδύσσεια το αγριοσέλινο αναφέρεται ως ένα από τα φυτά που περικύκλωναν τη σπηλιά της Καλυψώς. Σύμφωνα με τις πηγές, οι αρχαίοι Έλληνες άνδρες το θωρούσαν αφροδισιακό και το κατανάλωναν για ευνόητους λόγους, ενώ ο Ιπποκράτης το συνιστούσε στους νευρικούς ασθενείς του.
● Side dishes tip Σκορδόψωμο.
● Go Healthy tip Η πασάτα είναι ένας «πουρές» που φτιάχνεται από ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες. Φτιάξτε τη δική σας πασάτα αντί να την αγοράζετε έτοιμη και διατηρήστε τη σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο.
● Σκονάκι Προσοχή στο αλεύρωμα και στο χρόνο βρασμού των μακαρονιών. Τα κεφτεδάκια απλώς πασπαλίστε τα και μετά τινάξτε τα καλά ώστε να φύγει όλο το περιττό αλεύρι, διαφορετικά η σάλτσα θα γίνει βαριά και θα χάσει σε γεύση. Τα μακαρόνια, αφού στραγγιστούν, θα μαγειρευτούν για 2΄ ακόμα, γι’ αυτό όταν τα βγάζουμε πρέπει να κρατάνε λίγο, διαφορετικά θα «λασπώσουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.