- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βόλτες στο White Elephant.
Θυμάμαι το πρώτο W.E. από τα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που ανακάλυπτα τις διεθνείς κουζίνες στην εκκολαπτόμενη αγορά της Αθήνας. Τον καιρό εκείνο είχε στέκι το ξενοδοχείο Ανδρομέδα. Τη δεύτερη φάση του στην Κηφισιά δεν την είχα δοκιμάσει, πρόλαβα όμως μια καλοκαιρινή του περίοδο στις Σπέτσες που έκανε μπαμ στο νησί. Προχθές, επιτέλους, γνώρισα και το στέκι στο Χαλάνδρι. Ο Άρης Δημητρακόπουλος, ζεστός ιδιοκτήτης, μας υποδέχτηκε στο μοντέρνο εστιατόριο με τη ζεν ατμόσφαιρα, τον υπέροχο κήπο, την πισίνα, το sushi bar και το cocktail bar.
Η βραδιά ξεκίνησε με προτάσεις από το cocktail bar, μια Lady Ginger (vodka-ginger syrup-fresh lime juice) και μια Hara Kiri (vodka-wasabi-chili-lemon juice-worcester sauce-tomato juice) ήταν ό,τι ακριβώς έπρεπε για να ξεκινήσουμε το γευστικό «σεργιάνι» στην Ασία. Δεν είχαμε πάει για drinks και μου ’μεινε ένας καημός… Πώς θα δοκιμάσω την υπέροχη λίστα με τα 35 cocktails, διεθνή, ασιατικά και house special;
Βλέποντας τον κατάλογο κατάλαβα ότι εάν μου χρειάζεται ένα καλοκαίρι για να γευτώ την γκάμα των cocktails, η ποικιλία των φαγητών θέλει αφιέρωμα για να την κατακτήσω. Μιλάμε για αληθινό πάνθεον ασιατικής κουζίνας με πολυνησιακά, κινέζικα, ταϊλανδέζικα πιάτα και, φυσικά, έμφαση στο σούσι. Είπαμε λοιπόν να το παίξουμε τρώγοντας και βλέποντας. Αρχίσαμε με maki rolls, πραγματικά υπέροχα, με σολομό-αβοκάντο, με καπνιστό χέλι-αβοκάντο-αυγά χελιδονόψαρου-μαγιονέζα, και το πιο καταπληκτικό, αυτό με λαβράκι tempura-πικάντικη mayo-βασιλικό-chili. Ένα spring roll και ένα won ton δεν θα το πάρεις; Πήραμε, τέλεια και τα δύο, όπως και τα samosa που συμπληρώσαμε. Πολύ καλή η εντύπωση των ορεκτικών.
Συνεχίσαμε με tempuras λαχανικών και θαλασσινών, σούπερ τα βρήκαμε κι αυτά. Κι αφού είχαμε αποκάμει, είπαμε να μοιραστούμε δύο κυρίως στη μέση. Μια πάπια τραγανή προσγειώθηκε μαζί με Szechuan beef και τέλος. Τη γυρίσαμε την Ασία και την απολαύσαμε πλήρως. Όμως, σκέφτομαι όταν σφίξουν οι ζέστες, που θα ανοίξουν την πισίνα για κολύμπι από το πρωί, να κουνάω στο χεράκι μου το long drink, κλακ-κλακ τα παγάκια, βρεγμένη με το μαγιουδάκι μου και μετά sushi bar… Βρήκα καινούργιο στέκι στο Χαλάνδρι φέτος το καλοκαίρι.
Αγ. Παρασκευής 124, Χαλάνδρι (δίπλα στο μετρό της Αγ. Παρασκευής), 210 6855581. Διαθέτει πάρκινγκ. Ανοιχτά 19.00-1.30, Κυριακές από μεσημέρι. Τον Ιούλιο από το πρωί.
INFO
Ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας που επιστρέφει μετά από απουσία χρόνων. Asian γεύσεις, sushi bar και κοκτέιλ. Κυριακή μόνο μεσημέρι, Κλειστά Δευτέρα.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.