- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις μας προκαλεί να δοκιμάσουμε το κολωνακιώτικο wine resto στο Κολωνάκι με την θεσπέσια cozy and chic αρχιτεκτονική και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κάβες της πόλης. Το κτήμα Παυλίδη είναι γνωστό για το κρασί του. Ο Χριστόφορος Παυλίδης ξεκίνησε την παραγωγή στη Δράμα το 1998. Με επιμονή στην ποιότητα και αγάπη για το καλό κρασί, κατάφερε να φτιάξει μια από τις πιο ξακουστές ετικέτες στον χάρτη της οινοποιίας.
Στις 6 Μαΐου το ρεστοράν υποδέχεται το Νίκο Καρατζά, χημικό μηχανικό, οινολόγο και διευθυντή του κτήματος Παυλίδη και σερβίρει γαστρονομικές συνθέσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ψητά σπαράγγια με μαστέλο Χίου, γαρίδες tiradito με σταμναγκάθι, πιπεράτο καρπάτσιο μόσχου με τηγανιτή κάπαρη και chili oil κ.α. Για το τέλος, λαχταριστή ψητή μαρέγγα με μους μασκαρπόνε και φρέσκες φράουλες. Τα τέσσερα πιάτα θα συνοδεύονται με τέσσερις διαφορετικές ετικέτες κρασιών του κτήματος Παυλίδη.
INFO: 6/5. Scala Vinoteca, Αναγνωστοπούλου & Σίνα 50, 210 361 0041, €30/άτομο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.