- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το γαλλικό εστιατόριο VERi- TABLE γιορτάζει την εθνική μέρα της Γαλλίας με δύο οικονομικά μενού
Λίγοι γνωρίζουν τη σημασία της 14η Ιουλίου, αν και η ζωή μας θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα, αν εκείνη τη μέρα του 1789 δεν ξεσπούσε η γαλλική επανάσταση. Όμως, η 14η Ιουλίου ξεκινά από το κέντρο του Παρισιού και αλλάζει για πάντα το μέλλον της Ευρώπης. Αυτό είναι κάτι που οι Γάλλοι δεν ξεχνάνε ποτέ, είναι η εθνική τους γιορτή και γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς σε όλη τη χώρα.
Το αυθεντικό γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας, το κομψό VERi- TABLE, συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Έτσι, αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου οι γάλλοι ιδιοκτήτες του, ο εξαιρετικός σεφ Alain Parodi και η γυναίκα του Christine Bassard, στήνουν ένα μικρό πάρτι με αφορμή την επέτειο της γαλλικής επανάστασης. Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 18.00 και θα κρατήσει μέχρι τη 01.00, και εκτός από γαλλικά κρασιά και τραγούδια, θα περιλαμβάνει επίσης και δύο οικονομικές προτάσεις menu με tapas. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα πλατό με tapas ψαριών & θαλασσινών και σε ένα με tapas κρεατικών.
Το πλατό με tapas ψαρικών και θαλασσινών έχει €19 (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 1 ποτήρι λευκό κρασί Προβηγκίας*) και περιέχει: σολομό gravlax, λαβράκι ceviche με αβοκάντο, σαλάτα με κόκκινες πιπεριές και γαύρο, καλαμαράκια με βινεγκρέτ και φινόκιο και χταπόδι με φάβα.
Το πλατό με τα tapas κρεατικών είναι στα €25 (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 1 ποτήρι ροζέ Προβηγκίας*) και περιέχει: foie gras πάπιας με μαρμελάδα φράπα, μοσχάρι tartare, vitello tonnato, ψητό περιστέρι με λεπτά, πράσινα, φρέσκα φασολάκια, μοσχάρι carpaccio με ρόκα και λιαστές ντομάτες.
*Κάθε επιπλέον ποτήρι κρασιού κοστίζει €4.
Άγγελου Σικελιανού 8, Ν. Ψυχικό, 211 1829109
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.