- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δοκιμάσαμε λιχουδιές του chef Fahk στο Drive In του Λυκαβηττού
Επιστρατεύει την ελληνολιβανέζικη καταγωγή του για να δημιουργήσει μια κουζίνα γεμάτη από τις μυρωδιές, τις γεύσεις και την παράδοση των δύο χωρών.
Το food truck του chef Fahd Kassem στο Drive In του Λυκαβηττού
«Είστε για το drive in ή περαστικοί;» ρωτάει ένα ευγενικό παιδί με μάσκα και μπλε μπλούζα στην τελευταία στροφή του λόφου. Πρώτη φορά στη ζωή μου σε drive in, έχω τεράστια περιέργεια να δω τι συμβαίνει. Κι αυτό που συμβαίνει είναι μια γιγαντιαία οθόνη με φόντο τα ροζ σύννεφα του δειλινού, δεκάδες αμάξια και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα. Απόψε, όμως, δεν έχω έρθει για την ταινία, αλλά για το... φαγητό!
Τι έχουμε φάει στα σινεμά της ζωή μας; Ποπ κορν, νάτσος με τσένταρ σος αμφιβόλου ποιότητας, άντε και καμία ξαναζεσταμένη πίτσα. Λοιπόν, αυτή δεν είναι η υπόθεση στο drive in του Λυκαβηττού μια που το μενού το έχει αναλάβει ο σεφ Fahk, δηλαδή ο Fahd Kassem. Τον Fahd τον γνώρισα πριν από μερικά χρόνια, όταν δημιούργησε τους Tip the Chef, μία ομάδα από επαγγελματίες μάγειρες που μπορούσες να τους καλέσεις σπίτι σου να μαγειρέψουν και να τους πληρώσεις όσο εσύ ήθελες. Τον ακολούθησα και στη μετέπειτα ομάδα του, στους Guerilla Chef, και έφαγα τρομερά burgers από τα χέρια του στο Athens Street Food Festival. Ήξερα, λοιπόν, πολύ καλά ότι από τη στιγμή που το food truck στο drive in του Λυκαβηττού έπεσε στα χέρια του Fahd, το φαγητό δεν θα ήταν καθόλου τυχαία υπόθεση. (προφανώς και) Είχα δίκιο.
Στο μενού θα βρεις τρία πράγματα που είναι υπεραρκετά και ταυτόχρονα ικανά να σου αποσπάσουν την προσοχή από την εξέλιξη της ταινίας: 1. Το Za’atar Saj Roll (€3), μια αυθεντική, vegan νοστιμιά της Μ. Ανατολής όπου η αραβική πίτα σαζ αγκαλιάζει ένα μείγμα μυρωδικών (από θυμάρι, σουμάκ και σουσάμι) μαζί με ντομάτα, αγγούρι και φύλλα δυόσμου. 2. To Lamp Burger με ένα ά-παι-χτο ψωμάκι brioche, μπιφτέκι από αρνί και μοσχάρι (λουκούμι!), σάλτσα από ταχίνι, κέτσαπ παντζαριού και αγγουράκι τουρσί. 3. Και τα Chicken Wings, δηλαδή τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου με αρωματική κρούστα και πικάντικη μαγιονέζα – το είδος που σε κάνει να γλείφεις ένα-ένα τα δάχτυλα.
Στις δύο πρώτες λιχουδιές ο Fahd επιστρατεύει την ελληνολιβανέζικη καταγωγή του για να δημιουργήσει μια κουζίνα γεμάτη από τις μυρωδιές, τις γεύσεις και την παράδοση των δύο χωρών, κουζίνα που άλλωστε είναι η ταυτότητά του (εδώ να πω ότι ο Fahd σκέφτηκε να ονομάσει το όλο project FAHKing with my heritage). Όσο για τα chicken wings είναι ένας φόρος τιμής στα παραδοσιακά καλούδια του drive in και φυσικά απολύτως ταιριαστή με το όλο σκηνικό. Την υπόθεση «γλυκάκι» έχει αναλάβει ο The Cookie Dude του οποίου τα μπισκότα θα βρείτε σε δύο γεύσεις.
Τώρα, πώς έρχονται όλα αυτά ως το... παράθυρό σου; Στην είσοδο θα σου δώσουν ένα λαμπάκι το οποίο και τοποθετείς στην οροφή του αυτοκινήτου σου (έχει μαγνήτη), όταν θες να παραγγείλεις. Με αναμμένο λαμπάκι στην οροφή, εμφανίζεται ένας υπάλληλος με rollers, παίρνει την παραγγελία σου και σε λίγα λεπτά επιστρέφει ρολάροντας με τις... επιθυμίες σου.
Να πω επίσης ότι στο μενού θα βρείτε επίσης μπίρες (€3,5) και δροσερά cocktail (€5-6) και άρα μπορείτε να πάτε για την ταινία, μπορείτε όμως να πάτε και για ποτό με θέα όλη την Αθήνα. Και θα είναι ωραία.
Drive In, Λόφος Λυκαβηττού
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο street food experience
Oύτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά micro bakeries ανταγωνίζονται για το ποιο μιλά καλύτερα την γλώσσα του καλού cinnamon roll και της babka.
Δεν είναι εναλλακτικά εστιατόρια. Είναι υπόγεια καφενεία και κουτούκια που ξέρουν τι σημαίνει καλοπέραση.
Κι αν δεν φύγεις εκδρομή έχει και η πόλη τις δικές της προτάσεις
13 εστιατόρια που κάνουν αχτύπητη την πρωταγωνίστρια της Καθαρής Δευτέρας
Το βελγικό μπισκοτάκι που έγινε viral από το Japanese Cheesecake σε νέα μορφή
Η νόστιμη γαλλική εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα πλούσιο πρόγραμμα και έναν μεγάλο διαγωνισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.