- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα ταξίδια του Belle Amie
Στου Μπελαμί το ουζερί, που τραγουδούσε και ο αείμνηστος, το παλιό ξανανιώνει στο σήμερα.
Στο ιστορικό ουζερί Belle Amie που ξανάνοιξε μετά από χρόνια στον Πειραιά το ψάχνουν πολύ με τις γεύσεις. Αναζητούν παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, ψωνίζουν τις πρώτες ύλες από μικρούς προμηθευτές από κάθε αγνή γωνιά τις χώρας και στη συνέχεια αναλαμβάνει ο καλός και γνωστός σεφ Χρήστος Τζιέρας, να τα μαγειρέψει με πίστη και ακρίβεια στην παράδοση.
Κι ακόμη, το Belle Amie, δημιουργεί έξι κύκλους περιοχών, που μας ταξιδεύουν κάθε μήνα και σε μία διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Μέχρι το φθινόπωρο, λοιπόν, θα φάμε με το κουτάλι την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και τη Μικρά Ασία.
Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε ήδη στις 20 Μαρτίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Απριλίου και θα μας πάει μέχρι την Κρήτη με μπουμπουριστούς κοχλιούς, αρνί με μυζήθρα, κατσικάκι με σταμναγκάθι, χοιρινό με μάραθο και πράσο, βραστό ζυγούρι με ροφό με μπάμιες, απάκι, ντάκο, ρακί και τσικουδιά.
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.