- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Χώρος ταπεινός, κρασιά εξαιρετικά
Η οινοποιία του Συρίγου τώρα στην Ηλιούπολη και στου Ζωγράφου
Πριν χρόνια είχα ανακαλύψει μια τοπική οινοποιία στη Βάρη, όπου κάποιος άγνωστός μου νεαρός, ο Φάνης Συρίγος, έφτιαχνε τα ωραία του κρασιά και τα πούλαγε σε ταβέρνες, κάβες και ιδιώτες. Είχα γράψει τότε γι’ αυτό. Τρέχα γύρευε, θα μου πεις, πού να τρέχω Βάρη; Τώρα ο ίδιος «δράστης» ξαναχτύπησε. Εδώ και λίγο καιρό στην Ηλιούπολη, εδώ κι ένα μήνα Ζωγράφου.
Πήγα κι είδα το δεύτερο μαγαζί (φωτογραφία). Μικρός, ταπεινός και καλόγουστος χώρος, διόλου δήθεν, πολύ καλή περίπτωση. Μεγάλη ποικιλία (πάνω από δέκα είδη), καλή ποιότητα (όσο την καταλαβαίνω σαν απλός πότης, δεν παρασταίνω τον οινογνώστη) και, ιδίως, πολύ χαμηλές τιμές, αφού ο άνθρωπος είναι παραγωγός και πουλάει δίχως μεσάζοντες. Από ένα λίτρο μέχρι ασκοί. (Ναι, όπως τότε που σ’ έστελνε ο μπαμπάς σου να πάρεις χύμα κρασί από τη γειτονιά, τριάντα χρόνια πριν.) Μπόνους: τσίπουρο Τυρνάβου και κρητικό ρακί, από φίλους του με τα ίδια συνεπή μυαλά που έχει ο ίδιος – και η Νατάσα του.
Αλέξ. Παναγούλη 1, Ηλιούπολη, 210 8974059 & Μελησάνδρου 1, Ζωγράφου, απέναντι από το Ηρώο, 213 0308554, www.syrigos-wine.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.