5 αθηναϊκά bar με νόστιμα μενού
Κάποτε η μπάρα χώραγε αποκλειστικά το ποτό σου, άντε και ένα ποτήρι με νερό. Όχι πια. Ολοένα και περισσότερα bar προσθέτουν δίπλα στην cocktail list και μενού φαγητού, συχνά τόσο νόστιμα που θα τα ζήλευε ένα καλό εστιατόριο. Ήπιαμε, φάγαμε και προτείνουμε μερικά από αυτά.
Beauty Killed the Beast
Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Τάσος Ανδρέου και ο Παναγιώτης Γραμματικάς, οι bartender πίσω από την μπάρα του Beauty Killed the Beast εμπνέονται από τη θεωρία του Αριστοτέλη για την ευδαιμονία, αναρωτιούνται πώς ο άνθρωπος μπορεί να τη φτάσει και έτσι δημιουργούν μια ολοκαίνουργια cocktail list με τίτλο “Eudaimonia”. Σε αυτή θα ανακαλύψεις 11 signature cocktails με μεγάλο ενδιαφέρον. Δοκιμάσαμε τα περισσότερα, ξεχωρίσαμε το “Growth”, μια παραλλαγή του espresso Martini με έντονη την παρουσία του καφέ. Για… «τσιμπολόγημα» θα βρεις νόστιμες πίτσες, burgers, φρέσκα ραβιόλι ακόμα και μοσχαρίσια picanha. A! Και ένα φημισμένο brunch. Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, 210 5240117
Exotic Izakaya
Αν είσαι μπαρόβιος, το White Monkey το ξέρεις ως ένα από τα καλύτερα tiki bar της Αθήνας. Έχεις όμως ανακαλύψει το νόστιμο διαμάντι που κρύβει από πάνω του; Αν όχι, απλά ανέβα τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο. Εδώ σε περιμένει το Exotic Izakaya και η νόστιμη fusion κουζίνα του εξαιρετικού σεφ Στάθη Χρηστίδη. Θα δοκιμάσεις την ιαπωνική Fusion/ Nikkei Κουζίνα στην καλύτερή της εκδοχή και μάλιστα σε τιμή αρκετά προσιτή. Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, 6940852889
Noel
To bar των διακοπών έχει πάντα τον τρόπο να σε κάνει να χαλαρώνεις (αλλιώς τι bar διακοπών θα ήταν;). Εκτός λοιπόν από τη βραβευμένη μπάρα του και τα εμπνευσμένα cocktail που κάθε τόσο αλλάζουν, θα βρεις και έναν κατάλογο- σκέτη θαλπωρή για όλες τις ώρες. Σουξέ μεγάλο το burger. Και τα αραντσίνι. Και τα tacos με χοιρινό. Εντάξει και οι πίτσες… Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534
Birdman
Η γιαπωνέζικη pub του Άρη Βεζενέ είναι στην ουσία μια μεγάλη μπάρα που διατρέχει κατά μήκος όλο τον χώρο. Η έμφαση δίνεται σα σπάνια ουίσκι και στα (ομολογουμένως εξαιρετικά) cocktail, αλλά οι μικρές, ιαπωνικές λιχουδιές που παίζουν τον ρόλο συνοδευτικών βάζουν κάτω πολλές κουζίνες εστιατορίων. Μεταξύ άλλων θα βρεις πεντανόστιμα yakitori (δηλαδή σουβλάκια), άπαιχτο tsukune (δηλαδή κεμπάπ) και τα άκρως πρωτότυπα wagyu nigiri. Ουσιαστικά, δοκιμάζεις υψηλή γαστρονομία σε μία μπουκιά. Και μετά το ρίχνεις στο ουίσκι. Βουλής 35, Σύνταγμα, 210 3212800
Dos Gardenias
Βάλε λίγο άρωμα Καραϊβικής και το καλοκαίρι θα κρατήσει για πάντα. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση αναδύει το Dos Gardenias με το αμείωτο λατινοαμερικάνικο κέφι, τις μουσικές από το ραδιόφωνο της Καραϊβικής και τα θερμά, τροπικά cocktails. Μεγάλη αδυναμία τα pintxos, τα μικροσκοπικά tapas, που σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μάλλον δεν είναι τυχαίο που ο ένας ιδιοκτήτης (ο Διονύσης Πρώιος) διαγωνίζεται στο Master Chef. Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.