- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο (μπροστά από τη Δημοτική Πινακοθήκη) ετοιμάζεται Party Τσικνοπέμπτης! Τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία γίνονται όλα μια παρέα και μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό «τσίκνισμα», με μουσική, ποτό και πολύ κέφι. Από τις 17.30 μέχρι τις 20.30 και με τις μουσικές επιλογές του dj Γιάννη Σαρτζετάκη ο Μπλε Παπαγάλος σερβίρει μεζέ και τσίπουρο, το Tamarind δίνει άλλο νόημα στην ημέρα με ταϊλανδέζικες… τσίκνες, το Lost ’n Found προσφέρει καλαμάκια και οινόμελο, οι Σεϋχέλλες ψήνουν αρνί και προσφέρουν τσίπουρο, το Αυγό του Κόκορα μας περιμένει με τα παραδοσιακά πιάτα του.
Το Τσικνοσάββατο έχει… Ανακατώματα! Από τις 4 το απόγευμα ο πεζόδρομος της Γ. Ολυμπίου, στο Κουκάκι, φοράει αποκριάτικα και έχει πολλά για μικρούς και μεγάλους: γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρα, ζογκλέρ, υπό τις μουσικές των Quilombo και Μuchatrela, ενώ συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Και επειδή κανένα γλέντι δεν είναι πραγματικό χωρίς αλκοόλ, η μπίρα, το κρασί και η τσικουδιά έχουν €2, κερασμένος ο μεζές! Πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου, Κουκάκι
Tι θα κάνουν στις 20, 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, η Μπίλια, το Cusco, το Πωλείται, ο Χασάν, οι Αφανείς, το Box, η Ζούλα και ο Αγλέουρας; Περάστε μια βόλτα από τον πεζόδρομο Κωλέττη και Μεσολογγίου για να πάρετε μια γεύση από το εξαρχειώτικο καρναβάλι. Η αρχή θα γίνει την Τσικνοπέμπτη στις 18.00 στο «τσικνοπάρτι» με το dj Manolo. Την επόμενη μέρα, από τις 21.00 έως τις 22.00, ξυλοπόδαροι υπόσχονται να σας μεθύσουν δωρεάν, για να σας προετοιμάσουν για το πάρτι που ακολουθεί. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου όλα τα παραπάνω μαγαζιά θα έχουν μασκέ πάρτι, ενώ την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου από τις 12.00 έως τις 18.00 διοργανώνεται bazaar. Κωλέττη & Μεσολογγίου, Εξάρχεια
Vegan... τσίκνα
Το Avocado σκέφτεται τους χορτοφάγους γλεντζέδες και ετοιμάζει πλούσιο μενού χωρίς ζωικά τρόφιμα και νέες γεύσεις που αντικαθιστούν το κρέας όχι μόνο στα θρεπτικά του συστατικά, αλλά και στη γεύση. Σουβλάκι τηγανητό με τέμπε (παρασκευάζεται από καρπούς σόγιας) και σέιταν (φιλέτο σταριού), με σάλτσα BBQ, σνίτσελ με σέιταν και σος μουστάρδας, τηγανητό «συκωτάκι» από τέμπε με καραμελωμένα κρεμμύδια, τεμπούρα λαχανικών με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. «Τσικνίστε υπεύθυνα», χωρίς τοξίνες, ορμόνες και αντιβιοτικά! Νίκης 30, Σύνταγμα, 210 3237878
Φωτό: Δημήτρης Σιδερίδης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.