Taste of Athens, το γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει
19 έως 22 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο
Στο Taste of Athens 14 κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια σερβίρουν τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές
Το Taste of Athens επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα. Από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο δίνουν ραντεβού 14 κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια από αυτά βραβευμένα με αστέρι Michelin) τα οποία και θα σερβίρουν στα pop up κιόσκια τους ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).
Το Taste of Athens ανοίγει την αυλαία του την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου με κεντρικό παρουσιαστή τον Σωτήρη Κοντιζά σε ένα special Opening Reception για τους VIP επισκέπτες του φεστιβάλ. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ κορυφαίοι Έλληνες αλλά και διεθνούς φήμης σεφ θα παρουσιάσουν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Chefs Theater συνταγές, masterclasses, αλλά και εμπνευσμένες ομιλίες για όλους τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα food & beverage εταιρειών και να μάθουν εκλεπτυσμένα προϊόντα και σύγχρονα γαστρονομικά trends. Φέτος θα υπάρχει και ένα Kids Zone, μια ειδική ζώνη αποκλειστικά για παιδιά με πολλές δραστηριότητες, ανάμεσά τους και εργαστήρια μαγειρικής.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν:
- ΣΠΟΝΔΗ | Άγγελος Λάντος
- HYTRA | Τάσος Μαντής
- VAROULKO SEASIDE | Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Παρίκος
- BALTHAZAR | Χριστόφορος Πέσκιας
- FUGA | Δημήτρης Κατριβέσης
- VEZENE | Άρης Βεζενές
- BIRDMAN | Άρης Βεζενές
- COOKOOVAYA | Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής
- ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ | Γιάννης Λουκάκος
- MR PUG ATHENS | Γιώργος Βενιέρης
- SENSE ATHENS | Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
- ΦΒΚ | Δήμος Μπαλόπουλος
- ARTISANAL | Δημήτρης Δημητριάδης
- ERGON | Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης
Επιπλέον, στον χώρο του εστιατορίου της Αίγλης, το Taste of Athens υποδέχεται το Dine Athens Restaurant Week με τη διοργάνωση δυο ειδικών γαστρονομικών βραδιών την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου των Celebrity Chef Matchups με επίτιμους καλεσμένους τους βραβευμένους σεφ με αστέρι Michelin Pascal Aussignac και Hervé Deville.
*Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Κοινωνική Δράση Taste of Athens
Στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.