Όλα όσα θες να μάθεις για το 4ο Athens Street Food Festival
Η μεγαλύτερη γιορτή του street food επιστρέφει στην Αθήνα
Για εννιά μέρες (10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) οι foodies συναντιούνται ξανά στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο 4ο Athens Street Food Festival
Μπιφτέκια τσιτσιρίζουν στη σχάρα. Αργότερα θα βρουν τη θέση τους ανάμεσα σε φρεσκοψημμένα brioche. Λίγο πιο ‘κει πέντε διάσημοι σεφ ετοιμάζουν το σουβλάκι των ονείρων σου. Ψάχνεις για γλυκό και ξαφνικά εμφανίζεται το τέλειο, χειροποίητο gelato. Όχι, δεν είναι όνειρο. Είναι η πιο πετυχημένη γιορτή φαγητού που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε αυτή την πόλη. Και μετά από όσα έχουμε δει (και φάει) τα προηγούμενα τρία χρόνια, ξέρουμε ότι και φέτος έχουμε πολλούς, νόστιμους λόγους να περιμένουμε το 4ο Athens Street Food Festival.
Για τρία τριήμερα και εννιά μέρες (10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι γίνεται ξανά το σημείο συνάντησης για όλους τους foodies εκεί έξω. Αυτή τη φορά, το φεστιβάλ εμπλουτίζεται, ταξιδεύει και ξεσηκώνει γεύσεις του... δρόμου από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την Κούβα και το Μεξικό έως την Κίνα και την Ινδία, από την Τζαμάικα και τη Χαβάη μέχρι την Ελλάδα και τη Βραζιλία, δεν υπάρχει καμία street food λιχουδιά που να μην σε περιμένει να τη δοκιμάσεις.
Από τη μεγάλη γιορτή δεν λείπουν βέβαια οι διάσημοι chefs. Άλλωστε, “street food” δεν σημαίνει ούτε πρόχειρο, ούτε γρήγορο. Σημαίνει κάτι (πολύυυ) νόστιμο που τρως στον δρόμο. Θεωρία που απέδειξαν πέντε από τους πιο λαμπρούς chefs της χώρας (Κλεομένης Ζουρνατζής, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος) όταν άνοιξαν το Hoocut. To σουβλάκι της υψηλής γαστρονομίας (με πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, απλές τεχνικές και μαγειρική σκέψη) προφανώς και θα βρίσκεται στο Athens Street Food Festival. Όπως και ο Βασίλης Σπόρος, ο σεφ του Po’ Boys που πρώτος σύστησε στο αθηναϊκό κοινό τη μαγεία του αυθεντικού BBQ. Εκτός από τα πιάτα-σουξέ του Po’ Boys (Brisket Burger, Pulled Pork Po’ Boy, Pork Belly Po’ Boy), o Βασίλης Σπόρος φέρνει επίσης μαζί του τα ολοκαίνουργια burgers του που θα ψήνει μπροστά στα μάτια σου σε κλειστό ξυλόφουρνο.
Τα ονόματα γνωστών σεφ δεν εξαντλούνται εδώ. Οι Γωγώ Δελογιάννη, Γιώργος Μακρής, Χάρης Μπονάνος, Γαβριήλ Νικολαΐδης, Παύλος Σάφτης, Θάνος Στασινός, Στάθης Χρηστίδης και Vital Hyka θα εμφανιστούν με τα δικά τους pop-up stores και μοναδικές γεύσεις αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Athens Street Food Festival.
Υπάρχουν δύο τρόποι να το ζήσεις όλο αυτό: 1. Μπαίνεις εδώ, βλέπεις αναλυτικά όλες τις συμμετοχές, διαλέγεις αυτές που σε ενδιαφέρουν πιο πολύ και πας οργανωμένος. 2. Δεν βλέπεις τίποτα, δεν ακούς τίποτα, δεν διαβάζεις τίποτα και εμφανίζεσαι την πρώτη μέρα του φεστιβάλ (10 Μαΐου) με άδειο στομάχι. Είτε ακολουθήσεις τον πρώτο δρόμο, είτε τον δεύτερο, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: πρώτα περνάμε από όλα τα περίπτερα με αυτοσυγκράτηση (σημαντικό), έπειτα δοκιμάζουμε ότι μας τράβηξε πιο πολύ την προσοχή (ή τη μύτη).
Info
Πρόγραμμα
Παρασκευή: 17.00 – 01.00
Σάββατο: 12.00 – 01.00
Κυριακή: 12.00 – 00.30
Είσοδος: €2,5
τηλ. 2109636489
www.athensstreetfoodfestival.gr, Fb: Athens Street Food Festival
*H Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.