- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Γιώργος Τσούλης λατρεύει τη σοκολάτα όσο κι εσύ
Και στο Chocolate Fest θα φτιάξει live σοκολατένιους πειρασμούς
Είναι νέος, ωραίος, επικοινωνιακός και τελευταία έχει μπει δυνατά στη ζωή και στην κουζίνα μας. Φέτος τον απολαμβάνουμε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες του OPEN TV, αλλά και μέσα από το δικό του YouTube show «Μη μασάς». Σε λίγες μέρες θα τον παρακολουθήσουμε σε δύο απολαυστικά live cooking sessions (Παρασκευή 15/2 @18.00) στο πρώτο Chocolate Fest της Ελλάδας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (14-17/2).
Πώς μπήκε το μικρόβιο της μαγειρικής στη ζωή σου;
Όλα ξεκίνησαν από την πιτσαρία του πατέρα μου στο Αιγάλεω. Αποφάσισα να γραφτώ σε σχολή μαγειρικής ώστε με το πτυχίο να πάρω την άδεια να τρέχω το μαγαζί του πατέρα μου, όμως μετά τη σχολή… δεν επέστρεψα ποτέ στο μαγαζί. Κατάλαβα ότι η κουζίνα ήταν ο χώρος μέσα στον οποίο ένιωθα άνετα, ότι αυτό ήταν αυτό που ξέρω να κάνω καλά και ότι εδώ θα δώσω και θα ανακαλύψω πάρα πολλά! Κάπως έτσι ξεκίνησα να δουλεύω σε κουζίνες από τα 19 μου και τη συνέχεια την ξέρετε.
Η μαγειρική θέλει τέχνη;
Η μαγειρική είναι ένα είδος τέχνης για εμένα. Η τέχνη δεν έχει όρια στη δημιουργία, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη μαγειρική. Ποτέ κανένας chef δε θα φτάσει στο «ταβάνι» του, πάντα θα υπάρχει κι άλλο να ανακαλύψεις και να δημιουργήσεις και αυτό είναι και η μαγεία στη μαγειρική!
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Σαφώς! Το φαγητό φέρνει κοντά όχι μόνο τους εραστές, αλλά και λαούς ολόκληρους! Γύρω από το φαγητό μαζεύονταν πάντα οι άνθρωποι για να απολαύσουν την πιο απλή οικογενειακή στιγμή, μέχρι για να λάβουν αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο και την ιστορία!
Είναι η σοκολάτα μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής;
Αναμφισβήτητα! Γι’ αυτό άλλωστε εκτός από άπειρες συνταγές και τρόπους μαγειρικής, έχουν βγει και τόσα τραγούδια, ταινίες, γιορτές…
Πόση σοκολάτα θα ευχαριστηθούμε στο Chocolate Festival;
Η σοκολάτα θα ρέει άφθονη και θα είναι πραγματικά μία γιορτή που θα συγκεντρώσει πολύ ενδιαφέροντα live cooking events και workshops όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και άλλες πτυχές της που πιθανόν να μη γνώριζε τόσο καλά. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γευστικά και όχι μόνο.
Αποκάλυψέ μας κάποιους από τους σοκολατένιους πειρασμούς που θα δοκιμάσουμε από τα χέρια σου την Παρασκευή…
Είναι χαρά μου που θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω live την Παρασκευή στο Chocolate Fest! Το καλύτερο μου είναι να μαγειρεύω μέσα στον κόσμο για να έχω άμεση επαφή και επικοινωνία με τους ανθρώπους που με παρακολουθούν. Οι συνταγές που θα μαγειρέψω την Παρασκευή το απόγευμα θα παίξουν με τη σοκολάτα σε δύο επίπεδα… Στις 18.00 θα δείξω στον κόσμο μία πολύ εύκολη και εξαιρετικά yummy συνταγή από το Μεξικό, σοκολατένια churros! Στις 19.30 θα ανεβάσουμε λίγο το βαθμό δυσκολίας και θα φτιάξουμε σοκολατένιο paris brest!
Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη φράση «Μη μασάς»;
Το «Μη μασάς» ομολογουμένως «παίζει» πολύ στο λεξιλόγιο μου, πόσο μάλλον τώρα που ονομάσαμε έτσι και τα video που ανεβαίνουν στο κανάλι μου στο YouTube! Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτή την ατάκα μέσα από τα videos μαγειρικής μου και έχει πιάσει και το νόημα πίσω από την ατάκα αυτή… «Μη μασάς» στη μαγειρική σημαίνει απόλαυσε τη διαδικασία, απόλαυσε το αποτέλεσμα και αν κάνεις και κανένα λάθος δεν πειράζει, ο Τσούλης είναι εδώ να στα μάθει όλα!
Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή;
Κόκορας κρασάτος με κοφτό μακαρονάκι! Είναι η αγαπημένη μου συνταγή γιατί μου θυμίζει το χωριό μου, τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.
Ποια είναι τα σχέδιά σου για αυτή τη χρονιά;
Πολλά μαγειρεύονται για αυτή τη χρονιά… Εκτός του ότι θα δείτε σύντομα την πρώτη δική μου εκπομπή τηλεοπτικά, θα δείτε ακόμα περισσότερα videos από εμένα στο YouTube channel μου και φυσικά τα μαθήματα μαγειρικής συνεχίζονται στο Universal Training του Ομίλου ΑΚΜΗ. Επίσης τη νέα χρόνια θα συνεχίσουμε μαζί με την ομάδα μου να παράγουμε yummy συνταγές από το Tsoulomageiremata studio στα Μελίσσια για να τις βρίσκετε μέσα από το site μου giorgostsoulis.com το οποίο εξελίσσεται συνεχώς για να καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες και άλλα πολλά νόστιμα έρχονται που θα τα μοιράζομαι μαζί σας μέσα από τα social media μου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.