- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τρώγοντας Beef Wellington στη Μεγάλη Βρετανία
Οι σεφ του ξενοδοχείου παρουσιάζουν το θρυλικό πιάτο στην κλασική του εκδοχή
Έχει μια άλλη γεύση η βραδιά που θα περάσεις δειπνώντας στο κοσμοπολίτικο Roof Garden της Μεγάλης Βρετανίας... Η classic διακόσμηση και η πολυτέλεια που σε τυλίγει χωρίς να «φωνάζει». Η βασιλική περιποίηση που σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδικός και παραχαϊδεμένος. Η απαλή μουσική που κατευνάζει τις εντάσεις, οι ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του απαράμιλλου σέρβις, οι κομψές παρουσίες που τραβούν τα βλέμματα, η φωτισμένη Ακρόπολη μπροστά σου που σε μαγεύει. Δεν είναι για κάθε μέρα και ίσως είναι αυτό που κάνει την κάθε βραδιά εδώ, απλά πολύτιμη.
Αυτό τον καιρό μάλιστα και μέχρι τέλη Μαρτίου, ο executive chef της Μεγάλης Βρετανίας Αστέριος Κουστούδης και ο chef de cuisine του Roof Garden Δημήτρης Μπούτσαλης εμπνέονται από το beef Wellington, ένα ιστορικό πιάτο της αγγλικής όσο και της γαλλικής κουζίνας, που από τον 18ο αιώνα τιμούν δούκες, πρίγκιπες αλλά και απλοί θνητοί στα γιορτινά τους τραπέζια.
Εδώ, ψηλά στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, οι σεφ παρουσιάζουν το θρυλικό πιάτο στην κλασική του εκδοχή, δηλαδή καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου κλεισμένου μέσα σε ροδοψημένη ζύμη, με ωρών δουλεμένη σάλτσα από κρασί Βουργουνδίας και τρούφες, αλλά και με λαβράκι και όστρακα σε ζύμη με μυρωδικά, καθώς και ένα Wellington surf ’n’ turf με φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος, φουά γκρα και μπεαρνέζ αστακού. Απλά μεγαλείο που παίρνει κι άλλους πόντους, αν το συνδυάσει κανείς και με κάποιο από τα κρασιά της πολύ δυνατής λίστας.
Σύνταγμα, 2103330000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.