Θεματα

We Love Greek Food

Ο Άγγελος Γροντάς μας ξεκλειδώνει τη φιλοσοφία ενός νέου brand

15223-628182_0.jpg
Βάγια Ματζάρογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48391-99544.jpg

Συνέντευξη με τον Άγγελο Γροντά για το νέο brand ελληνικών προϊόντων We Love Greek Food.

Ποιοι είστε πίσω από το We Love Greek Food; Και πότε το ξεκινήσατε; Και πώς σου προέκυψε; Μπούχτισες με τη διαφήμιση, αλήθεια; Ένα μεσημέρι, πριν ενάμιση χρόνο περίπου, έπεσε η ιδέα για ένα e-shop διαφορετικό από τα άλλα. Με τον Δημήτρη Φιφλή και την Κατερίνα Μοσχοβίδη μας ένωνε το πάθος μας για τα ελληνικά προϊόντα και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το We Love Greek Food. Όπως δηλώνει και το όνομά μας, αγαπάμε το ελληνικό φαγητό. Ακόμη και το λογότυπό μας είναι ένα πιάτο δαγκωμένο - σημαίνει ότι τα προϊόντα που διαθέτουμε είναι απίστευτα νόστιμα και προσεγμένα. Βέβαια, μη νομίζεις ότι για να στήσεις ένα e-shop είναι από τα ευκολότερα πράγματα στον κόσμο. Βασικά, ήθελα η εικόνα του και η παρουσίαση των προϊόντων να είναι υψηλής ποιότητας. Γι’ αυτό οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με την καλύτερη μηχανή του κόσμου, τη θρυλική Hasselblad, κάτι που σημαίνει άπειρες ώρες δουλειάς για το στήσιμο, την επεξεργασία και το γενικότερο ύφος. Αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο. Η αλήθεια είναι ότι είχα μπουχτίσει με την εικόνα του ελληνικού «εμπορικού» ίντερνετ. To μεγαλύτερο ποσοστό του είναι αμήχανο, μην πω άσχημο, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική. Εντάξει το παραδοσιακό, αλλά δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν μπρίκια και σεμεδάκια παντού! Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο σύγχρονοι, να αναδείξεις τον παραδοσιακό χαρακτήρα. Έτσι στήθηκε το We Love Greek Food. Ακόμη και το όνομά του είναι παλαβό και to the point και η παρουσία μας στα social media έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, με μεγάλες ολοσέλιδες καταχωρίσεις - η διαφήμιση με κυνηγάει βλέπεις :)

n

Πόσα προϊόντα διαθέτετε; Και πώς βρίσκετε τους συνεργάτες παραγωγούς σας; Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε γύρω στα 150 προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όλα από μικρούς παραγωγούς και οικοτεχνίες. Σου πέφτει το σαγόνι από το πάθος τους για αυτό που κάνουν! Αναβιώνουν και διατηρούν μια παράδοση που χωρίς αυτούς θα χαθεί, και ας μην ξεχνάμε ότι οι γεύσεις ενός τόπου είναι στοιχείο της κουλτούρας του. Τους παραγωγούς τους βρίσκουμε σε εκθέσεις, στον τόπο τους, με τηλέφωνο ή e-mail. Πραγματικά είναι μαγικό το πώς επαινούν τα προϊόντα τους και πόσο ενθουσιασμένοι είναι από αυτό που κάνουν, και με το δίκιο τους.

n

Ποιο είναι το πλεονέκτημα των δικών σας προϊόντων έναντι αυτών που μπορεί να βρει ο καταναλωτής στο σούπερ μάρκετ; Τα προϊόντα του We Love Greek Food είναι όλα κορυφαία, χωρίς υπερβολή, και τα έχουμε δοκιμάσει όλα ένα-ένα πριν τα διαθέσουμε. Είναι όλα ελληνικά, σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους, με πραγματικά αγνά υλικά, που διαθέτει η κάθε περιοχή της Ελλάδας. Αν δοκιμάσεις ψιλές φακές Φενεού ή φάβα Σαντορίνης, θα καταλάβεις. Η διαφορά στη γεύση από τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ είναι πραγματικά τεράστια. Τα σούπερ μάρκετ είναι άλλη υπόθεση, απευθύνονται σε πιο ευρύ κοινό και κύριο μέλημά τους είναι η χαμηλή τιμή. Λογικό. Είναι όμως τελείως διαφορετικό να αγοράζεις μισό κιλό απλό σπαγγέτι από το να αγοράζεις μισό κιλό ταλιατέλες με τσουκνίδα και μαστιχέλαιο που έγιναν την προηγούμενη μέρα στη Χίο. Όλα τα προϊόντα μας είναι κορυφαίας ποιότητας, φτιαγμένα με μεράκι και χωρίς χημικά.

n

Συνεργάζεστε με μικρούς παραγωγούς, με συνεταιρισμούς γυναικών… Από την άλλη, το e-shop σας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσετε τα ελληνικά σύνορα και να ανοιχτείτε στην παγκόσμια αγορά. Πιστεύετε πως έτσι, με συνέργιες και εξωστρέφεια, μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση; Η εξωστρέφεια και η επίγνωση των δυνατών σημείων της Ελλάδας, όπως τα προϊόντα και το κλίμα της, είναι μονόδρομος. Δεν είναι ένας τρόπος εξόδου από τη λεγόμενη κρίση, πρέπει να είναι τρόπος ζωής. Ξέρεις ότι μπορεί τελευταία η Ελλάδα να έχει αποκτήσει άσχημο όνομα για πολλά πράγματα, αλλά για τα προϊόντα της κανείς δεν τολμάει να πει κάτι άσχημο. Χωρίς υπερβολή, στην ελληνική γη έχουμε τα καλύτερα στον κόσμο. Θυμάμαι μια φίλη Αγγλίδα που, μια ώρα πριν φύγει το αεροπλάνο για Λονδίνο, έψαχνε να βρει τομάτες και ρίγανη για να πάρει μαζί της. Σε εμένα φάνηκε λίγο τρελό αυτό, αλλά για εκείνη ήταν πολύ σημαντικό. Θεωρώ πως το e-shop μας είναι το καλύτερο μέσο, σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, για να ταξιδέψει η ελληνική γεύση παγκοσμίως - και αυτός είναι ένας από τους κύριους στόχους μας. Βέβαια, στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλώς ένα όνειρο. Στην παγκόσμια αγορά υπάρχει απίστευτος ανταγωνισμός και τρομακτικά εμπόδια, που όμως ξεπερνιούνται, αν υπάρχει συντονισμός και σωστές στρατηγικές κινήσεις. Και κυρίως αγάπη και πάθος για αυτό που κάνεις. Αν το κάνεις ευκαιριακά, θα αποτύχεις. Αν το κάνεις για χόμπι, θα έχεις χομπίστικα κέρδη.

n

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό φαγητό; Το αγαπημένο μου ελληνικό μενού είναι ο μουσακάς όπως τον κάνουν στη Μυτιλήνη, με πολύ λεπτή κρέμα και κολοκυθάκια, λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, τομάτα με κρίταμο και αγγουράκια κάπαρης από την Τήνο. Για επιδόρπιο ξερά σύκα με αμύγδαλα από την Εύβοια.

n

welovegreekfood.com

Εκτός από το e-shop, το πρώτο We Love Greek Food store βρίσκεται στο Παγκράτι (Αρτοτίνης 64), ενώ το δεύτερο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έρχεται σε λίγο.

n

n

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ