- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Για το Σπίτι της Μαριώς πρέπει να πας στα Καλάβρυτα
Ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της περιοχής
Το Σπίτι της Μαριώς βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πριν τα Καλάβρυτα, στο δρόμο Καλαβρύτων-Διακοπτού και είναι ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς των Καλαβρύτων.
Δημιουργοί του ο Γεώργιος Μανίκας και η Μαρία Ανδριοπούλου, με δεκαετή ταβερνιάρικη προϊστορία στα Βραχνέικα της Πάτρας, εγκαταστάθηκαν εδώ το 2014 και πολύ γρήγορα, χάρη στην τέχνη τους και το μεράκι τους έφτιαξαν τον μύθο τους ως μία από τις πλέον παραδοσιακές κουζίνες της Αχαΐας.
Το σημείο που βρίσκεται η ταβέρνα, αν και πάνω στη δημοσιά, είναι ειδυλλιακό και η διακόσμηση του χώρου απλή με όμορφες πινελιές προσωπικού γούστου. Τα πιάτα τους, από ντόπια κυρίως υλικά εποχής, όπως είναι τα μανιτάρια, τα σπαράγγια, τα χόρτα και άλλα. Τον ξινό τραχανά τον κάνει η ίδια η Μαριώ και τον χρησιμοποιεί σε αρκετά πιάτα.
Από τα πιάτα ξεχωρίσαμε: τις πίτες της Μαριώς (χορτόπιτα, τυρόπιτα στριφτή), την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, γύρη και φύτρες, τα τσιπς με καπνιστή πάπρικα, το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, τις φακές σαλάτα, σπαράγγια και τρούφα της περιοχής, τα άγρια χόρτα του βουνού, το καυτερό σπετζοφάι και από κύρια το αγριογούρουνο, το κοτόπουλο με μπάμιες, το κουνέλι στιφάδο, τη χοιρινή κρασοτηγανιά, το κατσικάκι λαδορίγανη, το χοιρινό με σέλινο.
Εγώ απόλαυσα το κοντοσούβλι γιατί εκτός της όμορφης γεύσης του χοιρινού, συνοδευόταν από τσιπς πατάτας και μια πολίτικη σαλάτα, σε μια δημιουργική εμφάνιση, που ανανέωσε τελείως την εικόνα και τη γεύση του γνωστού εδέσματος.
Η κάβα στο Σπίτι της Μαριώς είναι αξιέπαινη, γιατί περιλαμβάνει τα περισσότερα κρασιά της Αχαΐας καθώς και τις μπίρες της. Περισσότερα.
*Για τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων διαβάστε εδώ.
**Για το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
