- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Για το Σπίτι της Μαριώς πρέπει να πας στα Καλάβρυτα
Ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της περιοχής
Το Σπίτι της Μαριώς βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πριν τα Καλάβρυτα, στο δρόμο Καλαβρύτων-Διακοπτού και είναι ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς των Καλαβρύτων.
Δημιουργοί του ο Γεώργιος Μανίκας και η Μαρία Ανδριοπούλου, με δεκαετή ταβερνιάρικη προϊστορία στα Βραχνέικα της Πάτρας, εγκαταστάθηκαν εδώ το 2014 και πολύ γρήγορα, χάρη στην τέχνη τους και το μεράκι τους έφτιαξαν τον μύθο τους ως μία από τις πλέον παραδοσιακές κουζίνες της Αχαΐας.
Το σημείο που βρίσκεται η ταβέρνα, αν και πάνω στη δημοσιά, είναι ειδυλλιακό και η διακόσμηση του χώρου απλή με όμορφες πινελιές προσωπικού γούστου. Τα πιάτα τους, από ντόπια κυρίως υλικά εποχής, όπως είναι τα μανιτάρια, τα σπαράγγια, τα χόρτα και άλλα. Τον ξινό τραχανά τον κάνει η ίδια η Μαριώ και τον χρησιμοποιεί σε αρκετά πιάτα.
Από τα πιάτα ξεχωρίσαμε: τις πίτες της Μαριώς (χορτόπιτα, τυρόπιτα στριφτή), την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, γύρη και φύτρες, τα τσιπς με καπνιστή πάπρικα, το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, τις φακές σαλάτα, σπαράγγια και τρούφα της περιοχής, τα άγρια χόρτα του βουνού, το καυτερό σπετζοφάι και από κύρια το αγριογούρουνο, το κοτόπουλο με μπάμιες, το κουνέλι στιφάδο, τη χοιρινή κρασοτηγανιά, το κατσικάκι λαδορίγανη, το χοιρινό με σέλινο.
Εγώ απόλαυσα το κοντοσούβλι γιατί εκτός της όμορφης γεύσης του χοιρινού, συνοδευόταν από τσιπς πατάτας και μια πολίτικη σαλάτα, σε μια δημιουργική εμφάνιση, που ανανέωσε τελείως την εικόνα και τη γεύση του γνωστού εδέσματος.
Η κάβα στο Σπίτι της Μαριώς είναι αξιέπαινη, γιατί περιλαμβάνει τα περισσότερα κρασιά της Αχαΐας καθώς και τις μπίρες της. Περισσότερα.
*Για τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων διαβάστε εδώ.
**Για το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
