- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Chocolatata είναι ένα μικρό χωριό για γλυκατζήδες στη μέση της Αθήνας
Εδώ θα βρεις ένα από τα καλύτερα cheesecake της πόλης (με €4!)
«Βουτυρένιο μπισκότο, πλούσια κρέμα σοκολάτας και από πάνω λευκή σοκολάτα. Και πιο πάνω σιρόπι σοκολάτας, έτσι για το γαρνίρισμα, ξέρεις…». Ξέρω. Μίλαγε και τα μάτια της φωσφόριζαν σαν γάτας στο σκοτάδι. Σημάδι ότι η περιγραφή του cheesecake δεν έπιανε τίποτα μπροστά στη γεύση του. Εμείς οι γλυκατζήδες καταλαβαίνουμε από γλυκές αμαρτίες και ενίοτε μοιραζόμαστε τα ένοχα μυστικά μας σε κρυφές συνομιλίες. Για τα μάτια αυτού του cheesecake έφτασα, λοιπόν, ένα φθινοπωρινό απόγευμα στο Chocolatata. Αλλά αυτό που βρήκα δεν ήταν μόνο cheesecake.
To Chocolatata το άνοιξε ο Κωστής μαζί με τη ζαχαροπλάστισσα μαμά του, την Κωνσταντίνα πριν 7 χρόνια στην Κεφαλονιά. «Θέλαμε να γυρίσουμε στον τόπο καταγωγής μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής». Πριν από ένα χρόνο όμως περίπου (κι ευτυχώς για εμάς), οι δυο τους συσκεύασαν τις φόρμες, πήραν τα τεφτέρια με τις συνταγές και μετακόμισαν στην Αθήνα.
Η κατάληξη –άτα, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η πιο συνηθισμένη στα κεφαλονίτικα χωριά. Βάλε και το “Chocolata” και έχεις φτιάξει ένα μικρό χωριό για γλυκατζήδες στη μέση της Αθήνας. Ένα χωριό που θυμίζει γαλλικό bistrot (τον χώρο έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Μαρία Σκιαδαρέση) με αναπαυτικές καρέκλες στο χρώμα της μέντας, τη φωνή της Edith Piath να έρχεται από το βάθος και λαχταριστά κέικ ημέρας σε πρώτο πλάνο.
Το cheesecake σοκολάτας ήταν ακριβώς όπως μου υποσχέθηκαν. Ένα μικρό σοκολατένιο αριστούργημα για €4. Μικρό αντίτιμο αν σκεφτείς τα αγνά υλικά και την τέχνη της μαμάς Κωνσταντίνας. Το cheesecake όμως είναι ένα μόνο από τα γλυκά κεφάλαια. Δεν γίνεται να αφήσεις πίσω τη δροσερή lemon pie (€4), τη ζουμερή σοκολατόπιτα (€4), την καραμελένια μηλόπιτα (€3) ή το ολόφρεσκο banoffee (€3) που γεμίζει το στόμα με βουτυρένιες, βελούδινες μπουκιές. Και ούτε μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη φθινοπωρινή ευτυχία από μια ξέχειλη κούπα καυτού καφέ παρέα με ένα κομμάτι υγρού, αφράτου και πασπαλισμένου με άχνη ζάχαρη κέικ καρότου (€2,40).
Ενώ μπουκώνομαι με ένα εθιστικό red velvet (€4), ο Κωστής μου λέει ότι χρησιμοποιούν 92% αγελαδινό βούτυρο, ότι όλες οι σοκολάτες τους είναι βελγικές, και ό,τι τα πάντα φτιάχνονται εδώ, ακόμη και τα bagels. «Όπα! Bagels;». Μάλιστα, bagels. Διότι τι προηγείται του τέλειου γλυκού; Το τέλειο brunch. Croque Madame με χοιρινή πανσέτα (€6), αυγά Benedict με σολομό (€7) και κάτι αμαρτωλά βουνά από pancakes με έξτρα δόση πραλίνας (€5) είναι μερικά από τα πιάτα του brunch που ξεχώρισα. Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές, η γεύση επίσης, και σαν να μην έφταναν αυτά, όλα τα πιάτα του brunch συνοδεύονται δωρεάν από φρέσκο καφέ φίλτρου.
Από το ανοιχτό παρασκευαστήριο μπορώ να δω την κυρία Κωνσταντίνα που βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια τούρτα-υπερπαραγωγή. «Αναλαμβάνουμε και τούρτες γενεθλίων», λέει, «αρκεί να μας το πεις 3 μέρες πριν». Προς το παρόν θέλω να πάρω σπίτι μαζί μου όλα τα γλυκά που βλέπω στην προθήκη. Σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο. Χειμώνας έρχεται, ας προετοιμαστούμε.
Παπαδιαμαντοπούλου 138, Ζωγράφου, 210 7772690, Fb: @chocolatataAthens, Instagram: @chocolatataathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.