Bfresh: το χειροποίητο ελληνικό αναψυκτικό στο βαζάκι
Το αναψυκτικό όπως ακριβώς θα το φτιάχναμε στο σπίτι μας
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν να θυμούνται εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τότε που η γιαγιά έκοβε λεμόνια από τον κήπο και έφτιαχνε στα γρήγορα μια λεμονάδα για να μας δροσίσει. Δεν ξέρω πόσες λεμονιές υπάρχουν ακόμα σε κήπους, φαντάζομαι όμως πως η λαχτάρα για εκείνη τη θεόσταλτη σπιτική λεμονάδα παραμένει. Για αυτό και χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να δημιουργούν ωραία προϊόντα με πρώτη ύλη ό,τι έχει να προσφέρει η ελληνική γη. Ο Βασίλειος Ρουμπής είναι ένας από αυτούς.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βασίλης οραματίστηκε ένα χειροποίητο αναψυκτικό. Αθλητής ο ίδιος, ήδη ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει προϊόντα που θα θυμίζουν εκείνες τις παιδικές αναμνήσεις των σπιτικών λεμονάδων. Έτσι γεννήθηκαν τα Bfresh, τα χειροποίητα αναψυκτικά που παράγονται από φρέσκα φρούτα, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά.
Για τη δημιουργία τους, πρώτα συλλέγονται φρέσκα εσπεριδοειδή από βιολογικές καλλιέργειες, στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι βασικά στάδια της παραγωγής (όπως το στύψιμο και το ξύσμα) γίνονται με το χέρι. Εκεί οφείλουν τα χειροποίητα αυτά αναψυκτικά τη μοναδική τους γεύση.
«Πίσω από τα Bfresh», λέει ο Βασίλης «βρίσκεται μια “οικογένεια”, μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύει στον υγιεινό τρόπο ζωής, στην ποιότητα και στο σεβασμό προς τους συνανθρώπους και το περιβάλλον. Μέσα από αυτές τις πεποιθήσεις γεννήθηκε το Bfresh spitiko. Χειροποίητο προϊόν σημαίνει να αντιλαμβάνεται η επιχείρηση τη μοναδικότητα του κάθε φρούτου και την αμέριστη προσοχή που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ποιοτικό προϊόν, απόλυτα ασφαλές, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα τα Bfresh βρέθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα χειροποίητα προϊόντα του World Food Innovation Awards. Τα χειροποίητα αναψυκτικά του Βασίλη διαγωνίστηκαν μαζί με άλλα 220 καινοτόμα προϊόντα από 29 χώρες και αναγνωρίστηκαν στην κατηγορία «Καλύτερο χειροποίητο προϊόν».
Τα Bfresh κυκλοφορούν σε 9 γεύσεις και θα τα βρείτε σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, τη Γερμανία, τη Δανία (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Βιολογική λεμονάδα με αγαύη και πιπερόριζα, λεμονάδα με μαστίχα Χίου, ρόδι με πράσινο τσάι, μήλο με περγαμόντο είναι μερικές από τις γεύσεις που ξεχωρίζουν. Και κάπως έτσι η δροσιά του ελληνικού καλοκαιριού χώρεσε σε ένα βαζάκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.