Το καλοκαίρι είναι αλήθεια, μας ανοίγει η όρεξη
Psarakia και Psaroukles!
Στη Σαντορίνη είναι πολλά τα καλά εστιατόρια με παραδοσιακή ή έξτρα γκουρμέ κουζίνα. Όταν όμως τα πλήθη ζητούν ψαράκι κατευθύνονται σύσσωμα στο Psaraki, πάνω στο λιμανάκι της Βλυχάδας (2286082873) για ψαρομεζέδες, μύδια αχνιστά, καβουροσαλάτες ή και για μεγάλα ψάρια στη σχάρα, όπως αυτό της φωτογραφίας που μόλις παραδόθηκε από τον παλιό ψαρά του νησιού Άγγελο στον ιδιοκτήτη και σεφ Θανάση Σφουγγάρη.

Αθηναγόρας Κωστάκος
Απόβαση στη Μύκονο
Πολλοί διάσημοι σεφ της Αθήνας φέτος ξεκαλοκαιριάζουν εκεί. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος (φωτό) στο Bill & Coo, ο Γιώργος Βενιέρης στο Lady Finger (ξενοδοχείο Andronikos), αλλά και στη δική του Liasti στη Λια, ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι στο Hippie Fish, ο Χρήστος Αθανασιάδης στο Nice’n Easy στο Καλό Λιβάδι, ο Χρόνης Δαμαλάς στο Kiku μέσα στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo.

ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
Απάντηση: Τα γεμιστά, αγέμιστα
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος υπογράφει το πιο αποδομημένο πιάτο του καλοκαιριού. Το λέει «τα γεμιστά των παιδικών μου χρόνων», και είναι ένα «ρολό» από ρύζι γεμιστών με κουκουνάρι και δυόσμο μαζί με κρέμα λαχανικών, εικονική ντομάτα με πιπεριά Φλωρίνης και «χιόνι φέτας» – οι κουκίδες που βλέπεις κρύβουν τη γεύση της πράσινης πιπεριάς. Στο Bill & Coo στη Μύκονο – πού αλλού;
Τι να φέρεις μαζί σου από τις διακοπές
* Ούζα, τσίπουρα και παστές σαρδέλες από τη Μυτιλήνη
* Λιολιό από την Κάλυμνο, ένας σπάνιος μεζές με το κεφάλι του χταποδιού βρασμένο σε θαλασσινό αλάτι, μαζί με λάδι και ξύδι, θα το βρεις μόνο από ψαράδες (άμα τους πιάσεις φίλους) σε βαζάκι
* Αγγιναράκια τουρσί και κρίταμα από την Τήνο
* Τυρί βολάκι και λούτζα από την Άνδρο
* Μύδια, μέλι, αγουρέλαιο από τη Χαλκιδική
* Ρακόμελα από την Αμοργό, λικέρ κίτρο από τη Νάξο, σουμάδα από τη Χίο, σούμα και γλυκό κρασί από τη Σάμο
* Κάπαρη, άνυδρα ντοματάκια, γλυκό κρασί Vinsanto από τη Σαντορίνη
* Στάκα, γραβιέρα, παξιμάδια, απάκι από την Κρήτη
* Γκόγκες (Πελοπόννησος), φλωμάρια (Λήμνος), σιουφιχτά (Κρήτη), γιουφκάδες (Μακεδονία), όλα τους ζυμαρικά φτιαγμένα από ντόπιες νοικοκυρές και συνεταιρισμούς
Σκαρμούτσος ή Σεβάχ ο Θαλασσινός
Αυτό το καλοκαίρι ο Δημήτρης γυρίζει τα ελληνικά νησιά. Στη Σκιάθο, τη Ρόδο και τη Μύκονο, θα τον βρεις στην αλυσίδα εστιατορίων ΕΡΓΟΝ. Στη Σέριφο και την Αθήνα, μαγειρεύει στα ξενοδοχεία της Cocomat. Στη Σαντορίνη, θα τον τρακάρεις στο ξενοδοχείο Homeric Poems. Αν σε βγάλει ο δρόμος στη Νάξο, θα γευτείς Σκαρμούτσιες γεύσεις στο Lagos Mare, ενώ αν τριγυρίζεις στο Ιόνιο και για την ακρίβεια στη Ζάκυνθο, πάλι Σκαρμούτσο θα πετύχεις στο Lesante. Πού και πού παίρνει κανένα ρεπό για να ανέβει στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονία Παλλάς, όπου ούτως ή άλλως επιμελείται όλα τα μενού.

Το Πέρασμα στη Σκύρο
Ο καιρός της αφθονίας
Ο κυρ-Γιώργης έχει την ταβέρνα Το Πέρασμα στη Σκύρο. Είναι κτηνοτρόφος, αλλά έχει και δικό του μπαχτσέ. Τυριά, λαχανικά και κρέας στην ταβέρνα που έχει με τη γυναίκα του, την κυρία Μαρία, είναι δικής τους παραγωγής (και μέλι, ψωμί). Άμα σε συμπαθήσει, μ’ εκείνη την παλιά νησιώτικη φιλοξενία που είναι όλο γλύκα και δεν σηκώνει αντιρρήσεις, θα σε πάρει να πάτε μαζί στον μπαχτσέ για να μαζέψεις μελιτζάνες, ντομάτες, πεπόνια, καρπούζια. Φέρε και σε μας...

Η νέα ρόκα παρμεζάνα: Κρίταμο
Το νέο «hot» χόρτο της σεζόν, θα το γευτείς στις σαλάτες ή μόνο του, όπου κι αν βρεθείς. Στις Κυκλάδες τουρσί, στη Χαλκιδική τηγανητό με κουρκούτι, στα πιάτα των διάσημων σεφ ωμό για να στολίζει το πιάτο.

Θαλασσάκι μου
Μετά τις βουτιές στον όρμο Υστερνίων, το Θαλασσάκι (2283031366) της Αντωνίας και του Άρη Τάτση θα σε ταΐσει με φαγάκι νόστιμο, θαλασσινό, απλά υπέροχο. Ζαρζαβατικά από το μποστάνι τους, χταποδάκια με σκόρδο και πετιμέζι, ψαρόσουπες με όλη τη νοστιμιά του βυθού, και ΚΥΡΙΩΣ μπακαλιάρο με σκορδάτο μπριάμ, πιάτο που από μόνο του είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτείς την πανέμορφη Τήνο.

Σεφ στις παραλίες
Η Ευδοκία Φυλακούρη βρίσκεται στo Agosto του ξενοδοχείου Micra Anglia της Άνδρου (φωτό), ο Γιάννης Μπαξεβάνης στην Κρήτη στο εστιατόριο Ferryman της Ελούντας, ο Λευτέρης Λαζάρου στο εστιατόριο Swell στο Ηράκλειο. Η Αντίπαρος τρώει γαλλικά, το καινούργιο Claire de Lune είναι το αδερφάκι του κολωνακιώτικου γαλλικού L’ Abreuvoir της Αθήνας των αδερφών Σπύρου και Κλαίρης Κώτση.

Λουκουμάδες, μια αγάπη (και) για το καλοκαίρι
Της ώρας, ζεστοί και λαχταριστοί, με παγωτό καϊμάκι, σοκολάτα και κροκάν από φουντούκι, με μέλι-σουσάμι ή κλασικοί. Τους σερβίρει ο Γιώργος Βενιέρης στην ταβέρνα του Liasti στη Λια της Μυκόνου, εκείνες τις ώρες, τις απογευματινές, της υπογλυκαιμίας.
Θραύση όμως στη Μύκονο κάνει και ο Νίκος Κουκιάσας με το Casa Dolce, παγωτατζίδικο με παγωτά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Γεύσεις: μελόπιτα, ριζόγαλο, αμυγδαλωτό, αλλά και... φέτα και παγωτό wasabi!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.