- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
5 αυλές για να πιάσεις τον Μάη
Τριαντάφυλλα, γιασεμιά, βουκαμβίλιες και στην άκρη λίγο brunch
Το τέλειο θα ήταν ένα λιβάδι γεμάτο κατακόκκινες παπαρούνες. Αλλά επειδή συνήθως τα λιβάδια πέφτουν μακριά, βρήκαμε το αμέσως καλύτερο για να περάσεις μια ανθισμένη, νόστιμη πρωτομαγιά. Και όχι μόνο...
Butterfly
Αυτό το στέκι είναι ολόκληρο μια υπαίθρια αυλή, χωρίς τοίχους (!), πνιγμένο στα λουλούδια και τις λεμονιές. Έλα για brunch, ωραίο καφέ, απίθανα γλυκά και δροσερά cocktails ή μόνο και μόνο για να κλέψεις ένα τριαντάφυλλο. Λεωφόρος Πεντέλης 8 και Παπάγου 5, Χαλάνδρι, 210 6896007
Simul
Ο σεφ Νίκος Θωμάς είναι γνωστός στους foodies για τα δημιουργικά, νόστιμα πιάτα του που πατούν στην εποχικότητα και κατακτούν τη γαστρονομία. Κάθε που μπαίνει η άνοιξη όμως λίγη από τη δόξα της κουζίνας κλέβει η φουντωτή αυλή με τα λουλούδια, τις πρασινάδες και όλη τη ρομαντικότητα αυτής της πόλης. Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737
Oh mama
Brunch και cocktails. Με αυτό τον υπότιτλο η επιτυχία ήταν αναμενόμενη για το στέκι που έγινε το σημείο συνάντησης των νοτίων προαστίων εν μία νυκτί. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο όμως χωρίς αυτή την –εντελώς- καλοκαιρινή αυλή. Να τρως σοκολατένια pancakes και να πίνεις ανέμελα cocktails κάτω από το μεγάλο πεύκο. Αυτό σημαίνει διακοπές.
Black Duck
Κάποτε ήταν η προσωρινή κατοικία του Όθωνα και της Αμαλίας, τώρα είναι μια όαση στην καρδιά της πόλης. Κελαηδίσματα πουλιών κρατούν το σκοπό του Χατζιδάκι, μια παχουλή γάτα σκαρφαλώνει τα κλαδιά της λεμονιάς και οι νύχτες μοσχοβολάνε γιασεμί. Το τέλειο σκηνικό για καφέ, γλυκό, εμπνευσμένα πιάτα και μερικές από τις πιο ωραίες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Ιωάννου Παπαρριγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, 210 3252396
Piu Verde
Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται ακριβώς για αυλή. Περισσότερο με δάσος μοιάζει. Ήλιος, δέντρα, μια τεχνητή λιμνούλα, όλα βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας. Μαζί και ένα πληθωρικό brunch. Άλσος Παπάγου, 210 6546185
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.