- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Οι 5 χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας στον κόσμο
Τι δείχνει έρευνα για τους αθεράπευτους γλυκατζήδες
Οι Βρετανοί αποδείχτηκαν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές της σοκολάτας από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Mintel, ξεπερνώντας ακόμα και την Ελβετία. Το 2017 ο μέσος όρος των Βρετανών κατανάλωσε 8,4 κιλά σοκολάτας και αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο γλυκατζήδες είναι. Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά η Βρετανία ξεπέρασε σε κατανάλωση την Ελβετία, το «βασίλειο» της σοκολάτας.
Με βάση την έκθεση της Mintel από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 στην κορυφή της κατάταξης στην κατανάλωση σοκολάτας βρίσκεται η Βρετανία με 8,4 κιλά, 2η η Ελβετία με 8,3 κιλά, 3η η Γερμανία με 8,2 κιλά, 4η η Ρωσία στα 6,8 κιλά και 5η η Αυστρία με 5,3 κιλά. Μια αύξηση στην ποσότητα αγοράς των πασχαλινών αυγών και συγκεκριμένα αυτών που περιέχουν αλκοόλ έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 10% ενώ πρώτη είναι η Βραζιλία με ποσοστό 11%.
Το 2016 έρευνα της Mintel είχε γνωστοποιήσει πως οι Βρετανοί ξόδεψαν 374 εκατομμύρια δολάρια σε πασχαλινά γλυκά και ζαχαρωτά ενώ άγγιξαν το 49% στην αγορά των προϊόντων ζαχαροπλαστικής και πασχαλινών δώρων. Μεταξύ 2015 και 2016 η αγορά των προϊόντων ζαχαροπλαστικής αυξήθηκε κατά 3%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.