- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
8 παλιακά γλυκά που όλοι αγαπάμε
Τι να πει το cheesecake μπροστά στο (γίγαντα) παγωτό Σικάγο;
Μπαμπάς
Είτε πήρε το όνομά του από τον Αλί Μπαμπά είτε από τη μπαμπούσκα (γιαγιά στα ρώσικα), αυτή τη σοροπιαστή «χουφτίτσα» που γεμίζει με κρέμα ή/και αφράτη σαντιγί τη λάτρευαν οι γονείς μας κι εμείς σήμερα τη λέμε Baba au Rhum.
Μωσαϊκό
Το γλυκό που κάθε μαμά ξέρει να φτιάχνει, έχει δεν έχει πτυχίο ζαχαροπλαστικής. Παλιότερα το λέγανε και σαλάμι λόγω του μακρουλού του σχήματος που κόβεται σε φέτες (όσο πιο χοντρές, τόσο πιο καλές).
Τρίγωνα Πανοράματος
Φύλλο και κρέμα σε αψεγάδιαστη ισορροπία για το γλυκό που παλιότερα μας έφερναν οι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη. Προτιμάμε αυτά που γεμίζονται την ώρα που τα παραγγέλνουμε.
Παγωτό Σικάγο
Πλούσιο το παρφέ σοκολάτας, μπόλικη η σαντιγί, σπάταλα και τα αμύγδαλα σε φιλέ, το όλον περιχυμένο με σιρόπι σοκολάτας. Η Κόλαση στο (πάντα μεταλλικό για να μη λιώνει εύκολα) πιάτο.
Εκμέκ κανταΐφι
Βάση από σιροπιαστό κανταΐφι, από πάνω κρέμα, πιο πάνω πλούσια σαντιγί και στην κορφή στρώση από χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Αυτό δεν είναι γλυκό, αυτό είναι 1.500 θερμίδες που-δεν-καίγονται-ποτέ!
Μπεζές
Οι ρομαντικοί επιμένουν ότι σημαίνει φιλί (από το γαλλικό baiser=φιλώ). Οι μαμάδες μας τους είχαν πάντα για να κερνάνε στις γιορτές, εμείς τους τρώμε μέσα στην Πάβλοβα.
Τούρτα ψυγείου
Στανταράκι σε κάθε παιδικό πάρτι γενεθλίων, με σαβαγιάρ για βάση οι πιο προκομμένες μαμάδες, με μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου οι πιο «χύμα». Μπισκότα-μους, μπισκότα-μους-σαντιγί.
Καρυδόπιτα
Και νηστίσιμη (άμα θες), και τίγκα στο καρύδι, και με σοκολάτα στην τελική επίστρωση, και με παγωτό καϊμάκι δίπλα... κουταλιά και μπράβο!
Κροκάδα η (α)χτύπητη
Το γλυκό της παιδικής σου ηλικίας σε σώζει την ώρα της υπογλυκαιμίας και φτιάχνεται σε ένα λεπτό!
Παλιότερα οι μαμάδες το είχαν βρει το κόλπο για να μας μπουκώσουν με ένα ακόμη φρέσκο αυγό (που τόσα οφέλη έχει για τα μικρά παιδιά...). Κι εμείς είχαμε βρει παιχνίδι με το ποτήρι και το κουτάλι... στις πόσες χτυπησιές είναι έτοιμο, μαμάαααα; Στα νησιά το λένε ντεκότο, σε όλη την Ελλάδα αυγό χτυπητό, η δική μου η μαμά το έλεγε κροκάδα. Ήταν και μερακλού, οπότε μέσα στο ποτήρι έβαζε: 2 κρόκους (πολύ φρέσκων) αυγών, 1 (ή κατά βούληση) κουταλιά σούπας ζάχαρη, 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κακάο σκόνη, λίγες σταγόνες κονιάκ (από το φτηνό, 3 αστέρων, για τα γλυκά). Χτύπημα μετά μανίας όλων των υλικών, δοκιμή, διόρθωμα άμα κάτι μας λείπει στη γεύση, στη συνέχεια προσθέτουμε και χοντροσπασμένη ψίχα καρυδιού. Πού να στα λέω...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.