- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ReKo, μια μικρή ζεστή φωλιά στη Νίκαια
Με καλό καφέ, ζεστή σοκολάτα και αυθόρμητα μουσικά live
Παιχνιδιάρικα πατζούρια και παλέτες, νοσταλγικά μαρμάρινα τραπέζια παλιού αθηναϊκού καφενείου, βιτρό με ένα καράβι που ταξιδεύει στη Μεσόγειο. Η Ρένα και ο Κώστας άνοιξαν αυτή εδώ τη μικρή φωλιά γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι δικό τους. Το ονόμασαν ReKo από τα αρχικά τους και το έφτιαξαν με τα χέρια τους. Ίσως για αυτό να λένε ότι είναι το πιο ζεστό καφέ σε όλη τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό.
Στο ReKo θα έρθεις για τον καφέ σου (ή για την κολασμένη σοκολάτα τα κρύα απογεύματα του χειμώνα), θα έρθεις όμως και για τις λουκούλλειες κρέπες, αλμυρές ή γλυκές (από €3), τις μπαγκέτες (€2,5) και το club sandwich (€4), αλλά και για τις λαχταριστές ποικιλίες (από €3) για το τσίπουρο ή το ουζάκι σου. Αυτό που θα σε κερδίσει όμως είναι το χαμόγελο των ιδιοκτητών, η φιλοξενία και η αίσθηση ότι εδώ, θα μπορούσε να είναι το σπίτι σου.
Το καλύτερο απ’ όλα όμως είναι εκείνες οι αυθόρμητες μουσικές βραδιές, που γεννιούνται όταν οι μουσικοί πελάτες-φίλοι έρχονται και τραγουδάνε. Άλλος ποντιακά, άλλος παλιά λαϊκά, στο τέλος όλοι κάπως καταλήγουν σε μια παρέα γύρω από το ίδιο τραπέζι.
7ης Μαρτίου 1944, 73, Νίκαια, 216 7003575
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.