- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σε αυτό το εστιατόριο τα τορτελίνια είναι σχεδιασμένα από τον… Gucci
Fashion bloggers και foodies, προσδεθείτε: η υψηλή ραπτική συνάντησε την υψηλή γαστρονομία
Η Gucci δεν είναι ο πρώτος οίκος μόδας που εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της εστίασης. Η Prada είναι ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου του Μιλάνου Marchesi. Η LVMH θα ανοίξει σύντομα δεύτερο κατάστημα τη La Grande Epicerie, το high-end παντοπωλείο της. Αυτή τη χρονιά, η Tiffany&Co. άνοιξε το Blue Box Cafe στον 4ο όροφο του καταστήματός της στη Νέα Υόρκης. Η συλλογή Spring 2018 τηςDolce & Gabbana, είναι γεμάτη με τιρκουάζ φορέματα και σκουλαρίκια… καρότου, και μάλιστα έβγαλε και μια σειρά ζυμαρικών D&G για μαγειρική στο σπίτι. Και ήδη από το 2014, η Chanel έφερε φαγητό στο προσκήνιο όταν μετέτρεψε το catwalk σε ένα γιγαντιαίο σούπερ μάρκετ για την εβδομάδα μόδας του Παρισιού.
Το νέο concept store του οίκου στη Φλωρεντία διαθέτει μέσα σε όλα και ένα μικρό εστιατόριο 50 θέσεων, το Gucci Osteria. Συνολικά προσφέρει μια βιωματική φιλοσοφία τύπου μουσείου στην καρδιά της ιστορικής Φλωρεντίας της Ιταλίας. Ο σεφ είναι ο Μάσιμο Μποτούρα, ο ιδιοκτήτης τριών αστεριών Michelin με το Osteria Francescana το 2016 να θεωρείται το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Στο ισόγειο του Palazzo della Mercanzia, ο Μάσιμο Μποτούρα δημιουργεί ένα εντελώς νέο μενού για τον οίκο Gucci.
Η Osteria θα σερβίρει χαρακτηριστικά ιταλικά πιάτα καθώς και σύγχρονες εκτελέσεις στην κλασική κουζίνα. Επιλογές όπως τα τορτελίνια Parmigiano Reggiano και ριζότο μανιταριών είναι δεδομένες με τιμή περίπου στα 20- 30 ευρώ το πιάτο. «Το εστιατόριο είναι μια υπενθύμιση πως η Φλωρεντία υπήρξε ανέκαθεν κέντρο πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδιαίτερα κατά την Αναγέννηση» λέει ο Μποτούρα.
Υπάρχει επίσης ένας ικανός αριθμός πιάτων εμπνευσμένων από τα παγκόσμια ταξίδια του Μποτούρα, συμπεριλαμβανομένων των περουβιανών tostadas και των ασιατικών ντιμ-σαμ. «Η υψηλή ραπτική και η υψηλή κουζίνα είναι συνταγές που γίνονται στον Παράδεισο», δήλωσε ο Μάσιμο Μποτούρα ο οποίος είναι παιδικός φίλος του γενικού διευθυντή της Gucci, Marco Bizzarri.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.