Το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας είναι Καλαματιανό
Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας βάζει τη σαλάτα στο προσκήνιο
Είναι εκεί, σε κάθε τραπέζι. Στις ταβέρνες και στα αμπιγιέ εστιατόρια, στα σπίτια και στα ταπεράκια του γραφείου. Λάδι, ελιές, ντομάτα, φέτα, ας πούμε, και να η ελληνική χωριάτικη, αλλιώς και «βασίλισσα» της μεσογειακής διατροφής. Το ερώτημα είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια σημερινή, σύγχρονων απαιτήσεων και επιταγών σαλάτα; Αλλά αυτό μπορεί να το απαντήσει το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας με όλες τις δημιουργικές ιδέες του.
Ναι, Φεστιβάλ Σαλάτας! Έχουμε φεστιβάλ street food και γαστρονομίας, έχουμε εκθέσεις προϊόντων και τροφίμων. Αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν σκέφτηκε να αφιερώσει μια γιορτή στο πιο ελαφρύ, πολύχρωμο και θρεπτικό πιάτο του τραπεζιού. Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας όμως κάνει την έξυπνη ανατροπή και φέρνει στο προσκήνιο αυτό ακριβώς το πιάτο που έτσι κι αλλιώς είναι βασικό θεμέλιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Στο 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και σπουδαστές της μαγειρικής τέχνης δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ. Βραβευμένοι σεφ και έμπειροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας θα ανακηρύξουν τον τελικό νικητή. Η γνωστή εταιρεία Kalamata Papadimitriou θα επιβραβεύσει τους τελικούς νικητές με υποτροφίες και σεμινάρια για την περαιτέρω επιμόρφωσή τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To 2026 ήρθε μαζί με δεκάδες νέα στέκια
Κανέλα, κρέμα και ουρές στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων για το νέο pastry spot που έχει ήδη γίνει talk of the town
11 εστιατόρια που ταιριάζουν ταμάμ στα κυριακάτικα τραπέζια
Πάπρικα, γκούλας και παραδοσιακές νοστιμιές δίπλα στα μπαρόκ ανάκτορα
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2026
Η αλληλεπίδραση με το προσωπικό δεν αφορά μόνο την παραγγελία και την πληρωμή
Για τους γείτονες μας, η καρμπονάρα δεν είναι απλώς ζυμαρικό
Στο σουβλατζίδικο που αγαπούν οι φίλοι μου και μετά παγωτό χωρίς ζάχαρη που δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι δεν έχει ζάχαρη
Κοντά τέσσερις τόνους από αυτά στέλνει σε όλη την Ελλάδα!
Ο παράδεισος του παστουρμά αλλά και αμέτρητες ακόμα λιχουδιές
«Χωρίς εσάς το Betty’s Bakery θα έμενε μια τρελή ιδέα»
Χριστούγεννα και είμαστε συνέχεια στους δρόμους
Μήπως φέτος θα κάνεις Χριστούγεννα στο ελληνικό Μαϊάμι;
Η απαραίτητη γαστρονομική στάση στο Βερολίνο
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.