- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
5 γκουρμέ λιχουδιές που μπορείς να φας με λιγότερα από €5
Το street food έγινε γκουρμέ και η τσέπη μας το λατρεύει
Ας υποθέσουμε ότι είσαι στο κέντρο και το στομάχι σου γουργουρίζει απειλητικά. Όμως στην τσέπη σου έχει μείνει το τελευταίο, πολύτιμο 5ευρο. Πριν στραφείς προς το πατροπαράδοτο σουβλάκι, άκου με. Γιατί καλό και άγιο το σουβλάκι, δεν μπορώ να πω, αλλά τελευταίο 5αευρο είναι αυτό. Ας μη φύγει άκλαυτο. Τίμησέ το όπως του αξίζει.
Το λαχματζούν της κυρίας Μαίρης
Η κυρία Μαίρη ήρθε από την Πόλη στα 17 της και κουβάλησε μαζί της όλες τις γευστικές αναμνήσεις με τις οποίες μεγάλωσε. Ό,τι και να φας από τα χεράκια της είναι μαμαδίστικο, καλομαγειρειμένο και αφάνταστα ποιοτικό. Το λαχματζούν της όμως δεν παίζεται. Με κιμά που φτιάχνει η ίδια καθημερινά, με λεπτή ζύμη, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμυδάκι, ντομάτα και ωραία σος γιαουρτιού. Δεν είναι ακριβώς γκουρμέ. Είναι το φαγητό που θέλω να τρώω κάθε μέρα. Τιμή: €3,80 (€3, αν το πάρεις πακέτο). Αιόλου 57& Βύσσης, 210 3232368
Το sushi του χαβανέζου
Με sushi rice και το ψαρικό της επιλογής σου, είναι ό,τι πιο γκουρμέ μπορείς να φας με €5. Το παίρνεις σε κεσεδάκι (βγαίνει σε δύο μεγέθη), το τσιμπολογάς καθώς βολτάρεις στην Πετράκη και η Αθήνα γίνεται Χαβάη μέσα σε δύο μπουκιές. Πετράκη 7, Σύνταγμα, 210 3226653
Οι arepas των παπαγάλων
Ο Marko Rossi είναι ένας πραγματικά καλός σεφ και αυτό φαίνεται στη ζουμερή πανσέτα που σιγοψήνεται για ώρες και αργότερα στριμώχνεται μέσα στις καλαμποκένιες arepas του, μαζί με χοιρινό popcorn, ψιλοκομμένη σαλάτα, κόλιανδρο και secret mayo. Πιο γκουρμέ πεθαίνεις. Τιμή: €3,90. Ξενοφώντος 14, Σύνταγμα, 210 3243232
Ο αλμυρός λουκουμάς στους Lukumades
Πολύ σπάνια παραγκωνίζω τις γλυκές γεύσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το κάνω. Όχι γιατί οι σοκολατένιοι λουκουμάδες στο Lukumades δεν λένε και με το παραπάνω (αν και εγώ είμαι ταγμένη σε αυτούς του Κτιστάκη), αλλά γιατί οι αλμυροί του (από €3,50) πρέπει να αποκτήσουν την προσευχή που τους αξίζει. Αμήν. Αιόλου 21 &Αγίας Ειρήνης, 210 3210880
Το τσουρέκι του Full Spoon
Εντάξει, με το που έγραψα τη λέξη «λουκουμάδες», κατάλαβα ότι είναι αδύνατο να κάνω τη γλυκατζού μέσα μου να σκάσει επιτέλους. Εξάλλου…σιγά που θα σας άφηνα χωρίς γλυκό! Λοιπόν, αν δεν σας έχει οδηγήσει η μυρωδιά μέχρι εδώ, ελπίζω να το κάνω εγώ. Το τσουρέκι που μόλις ξεφουρνίστηκε γεμίζει το είναι σου. Αλλά η πραγματική ολοκλήρωση έρχεται μόλις περιχυθεί με λιωμένη σοκολάτα. Τιμή: από €1,20. Ερμού 123, Μοναστηράκι, 216 8003006
Plus: Η γλυκατζού μέσα μου, μου πήρε τα αυτιά (ας τη σκοτώσει κάποιος να σωθώ). Τώρα ωρύεται για τις σοκολάτες ρόφημα (αλλά και για το παγωτορολό, τα φρεσκοψημμένα κρουασανάκια και όλα τα υπόλοιπα σοκολατένια καλούδια) του Chocotopia. Αλλά ας μείνουμε στις καυτές σοκολάτες του, που γίνονται από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου, μέλι και γάλα. Νομίζω ότι μετά από τέτοια νεροποντή, τις δικαιούμαστε. Πανεπιστημίου 41, Στοά Νικολούδη, 211 400 1515
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.