Μουσική γευσιγνωσία με Ροσσίνι και Capsalas
Λίγοι άνθρωποι της Τέχνης έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομα τους με την γαστρονομία όσο ο θρυλικός συνθέτης του Κουρέα της Σεβίλλης, Τζοακίνο Ροσσίνι- αμέτρητα είναι τα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν γύρω από την αγάπη του για το φαγητό και το περιπετειώδες χιούμορ του. Ο μεγάλος Γάλλος σεφ Georges Auguste Escoffier ο «πατέρας» της γαλλικής κουζίνας, στη συλλογή από συνταγές του που θεωρείται η «Βίβλος» της σύγχρονης μαγειρικής, αναφέρεται συχνά στο όνομα του μεγάλου συνθέτη, αφιερώνοντας του πάμπολλες δημιουργίες, αλλά και πασίγνωστα πιάτα της διεθνούς κουζίνας φέρουν το όνομα του-θυμηθείτε τα περίφημα tournedos Rossini.
Με τις μουσικές από τις δημοφιλέστερες δημιουργίες του ιταλού συνθέτη και με γαστριμαργικές δημιουργίες από τον διακεκριμένο Ελληνογάλλο σεφ Jean Louis Capsalas, ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 3 Απριλίου, (8:30 το βράδυ) η πρωτότυπη και επιτυχημένη σειρά «Μουσική γευσιγνωσία» του Κύκλου Μετατροπίες με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τον Κουρέα της Σεβίλλης, τη Μεταξένια σκάλα, τον Ταγκρέδο και τη Σταχτοπούτα με τους λυρικούς ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου, Αρτεμι Μπόγρη, Αντώνη Κορωναίο και Χάρη Αδριανό, υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ.
Είναι η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση στην αίθουσα Banquet, στις προηγούμενες «μουσικές γευσιγνωσίες» το κοινό απόλαυσε βαλς του Στράους και μελωδίες από την εποχή του μπαρόκ δοκιμάζοντας παράλληλα μενού από τους βραβευμένους σεφ Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Μπαξεβάνη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35 ευρώ (γενική είσοδος και με το φαγητό).
Πληροφορίες στο 2107282333 και στο www.megaron.gr

Jean-Louis Capsalas
Στην κεντρική φωτό: Αλέξανδρος Μυράτ © Χάρης Μπίλιος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κανέλα, κρέμα και ουρές στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων για το νέο pastry spot που έχει ήδη γίνει talk of the town
11 εστιατόρια που ταιριάζουν ταμάμ στα κυριακάτικα τραπέζια
Πάπρικα, γκούλας και παραδοσιακές νοστιμιές δίπλα στα μπαρόκ ανάκτορα
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2026
Η αλληλεπίδραση με το προσωπικό δεν αφορά μόνο την παραγγελία και την πληρωμή
Για τους γείτονες μας, η καρμπονάρα δεν είναι απλώς ζυμαρικό
Στο σουβλατζίδικο που αγαπούν οι φίλοι μου και μετά παγωτό χωρίς ζάχαρη που δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι δεν έχει ζάχαρη
Κοντά τέσσερις τόνους από αυτά στέλνει σε όλη την Ελλάδα!
Ο παράδεισος του παστουρμά αλλά και αμέτρητες ακόμα λιχουδιές
«Χωρίς εσάς το Betty’s Bakery θα έμενε μια τρελή ιδέα»
Χριστούγεννα και είμαστε συνέχεια στους δρόμους
Μήπως φέτος θα κάνεις Χριστούγεννα στο ελληνικό Μαϊάμι;
Η απαραίτητη γαστρονομική στάση στο Βερολίνο
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.