Θεματα

Το “My Greek Table” στρώνεται στη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ

Η νέα σειρά με τη Νταϊάνα Κόχυλα αναδεικνύει την Ελλάδα, την γαστρονομία της και τα τοπικά προϊόντα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vimeo-222408789

Γιατί να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα; «Για τον ήλιο!», είναι μία απάντηση. «Για τη θάλασσα!», μία άλλη. «Για την άφθαστη, ποιοτική και πεντανόστιμη κουζίνα της» είναι η απάντηση που θα δώσει ο σημερινός ψαγμένος ταξιδιώτης. H Ελλάδα είναι ένας παράδεισος για τους foodies όλου του κόσμου.

Η σειρά “My Greek Table” είναι ένα καλό και μεγάλο βήμα για να γίνει η Ελλάδα και η γαστρονομία της γνωστή και οικεία στο μεγάλο αμερικάνικο κοινό. Αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα και τις τοπικές γεύσεις και με οδηγό την ελληνικής καταγωγής σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται στη δημόσια τηλεόραση στις ΗΠΑ (American Public Television) αυτόν τον Οκτώβριο. Στόχος της σειράς, που γυρίστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ, είναι να παρουσιάσει την Ελλάδα ως γαστρονομικό προορισμό στην Αμερική και κυρίως να αναδείξει τη μεγάλη ποικιλία των ελληνικών προϊόντων (κατ’ επέκταση να τονώσει και τις εξαγωγές τους), μέσα από νόστιμες συνταγές.

Τα γυρίσματα για τον πρώτο κύκλο επεισοδίων διήρκησαν 3 μήνες. Το «My Greek Table» της πρώτης σεζόν είναι αφιερωμένο στα πλούσια υλικά της Ελλάδας δηλαδή το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα ελληνικά τυριά, τα παραδοσιακά δημητριακά, το φύλλο, τις πίτες, το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο, υλικά για τα οποία η σειρά επεισοδίων ταξίδεψε στην Κρήτη, στην Σαντορίνη, στην Ικαρία, στην Λέσβο, στην Πελοπόννησο, στην Αθήνα, στον Βόλο, στο Πήλιο, στη Ήπειρο και τη Νάουσα. Συγκρίνει την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική μαγειρική στην Αθήνα. Αναλύει την έννοια του φιλότιμου και της μεγαλοψυχίας των ανθρώπων μέσα από το ούζο και τους μεζέδες της Λέσβου. Εξερευνά την κουζίνα του Κενταύρου και την παράδοση των γλυκών του κουταλιού και των τουρσιών στο Πήλιο. Συγκεντρώνει τα αρχαία δημητριακά από όλα τα μέρη της χώρας και τα βάζει στο τραπέζι. Παρακολουθεί ολόκληρη την πορεία του ελαιόλαδου. Ανοίγει τα παραδοσιακά φύλλα της ελληνικής πίτας. Συστήνει στο κοινό την περίφημη ελιά Καλαμών και την ελληνική φέτα από τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια. Βάζει στο μικροσκόπιο τα βότανα, το μέλι και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, και αναζητά το μυστικό για τη μακροζωία στην Ικαρία. 

«Η Ελληνική Κουζίνα είναι υγιεινή, πεντανόστιμη και προσφέρει ασύγκριτη ποικιλία προϊόντων και γεύσεων. Η εκπομπή αυτή είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου μου. Ήθελα να δείξω τον πολιτιστικό, τουριστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής, ένα κοινό που στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ λίγα για τη χώρα, τα προϊόντα και το τραπέζι της» λέει η Νταϊάνα Κόχυλα. «Με αυτή την εκπομπή φιλοδοξώ όχι μόνο να δείξω μια άλλη Ελλάδα, αλλά και έναν εντελώς διαφορετικό γαστριμαργικό πολιτισμό που τρέφει το σώμα και την ψυχή και στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα ως άνθρωπος και ως μαγείρισσα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ