- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νικολά Σαλ, ο Σεφ της χρονιάς για το 2017
Οι νικητές του διαγωνισμού που διοργάνωσε το περιοδικό Le Chef
Ο Νικολά Σαλ, επικεφαλής της κουζίνας του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι, ανακηρύχθηκε «Σεφ της χρονιάς» για το 2017 από τους επαγγελματίες της γαστρονομίας, ανακοίνωσε το περιοδικό Le Chef που είναι ο διοργανωτής του διαγωνισμού.
Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε εκ νέου τις πύλες του τον Ιούνιο του 2016 έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, απέσπασε διπλή διάκριση εφέτος για τη μαγειρική και για την υψηλή ζαχαροπλαστική του, καθώς ο σεφ ζαχαροπλαστικής Φρανσουά Περέ έλαβε τον τίτλο του «Πατισιέ της χρονιάς».
Ο Νικολά Σαλ, που διαδέχτηκε τον Michel Roth στο Ritz, είδε να βραβεύονται τα δύο εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας του 5στερου ξενοδοχείου, το «Le Jardin de l'Espadon» με ένα αστέρι Michelin και το «La Table de l'Espadon» με δύο αστέρια.
Το βραβείο του «Σομελιέ της χρονιάς» δόθηκε στον Λουντοβίκ Ναμύρ, του βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν εστιατορίου «Flocons de Sel» στη Μεζέβ της Άνω Σαβοΐας, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ο Frederic Kaiser του εστιατορίου «Epicure» στο ξενοδοχείο Bristol στο Παρίσι πήρε το «Βραβείο καλύτερης εξυπηρέτησης».
Οι διακρίσεις αυτές δόθηκαν κατά τη διάρκεια της 31ης τελετής απονομής των βραβείων του περιοδικού Le Chef, μιας ετήσιας συνάντησης στην οποία παρίσταται πάντα η πλειονότητα της γαλλικής γαστρονομίας. Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε το 1987 και τιμά τις τέσσερις προσωπικότητες που διακρίθηκαν για την αριστεία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η καθεμιά στον τομέα της.
Τα βραβεία δόθηκαν έπειτα από ψηφοφορία στην οποία μετείχαν 6.000 επαγγελματίες (όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin), σεφ της υψηλής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, οινοχόοι και μετρ εστιατορίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.