- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Elvis Presley πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή προσβολή και άφησε όλο τον πλανήτη σοκαρισμένο. Υπήρξε από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Σχεδόν τόσο παράφορα όσο ο ίδιος αγαπούσε το φαγητό. Ήταν γνωστό ότι η διατροφή του ήταν κακή. Πολύ κακή. Τόσο κακή που πιθανότατα συνέβαλλε στο τέλος του. Την ημέρα του θανάτου του ο Βασιλιάς ζύγιζε 159 κιλά. Εκείνη την εποχή κατανάλωνε 10.000 έως 12.000 θερμίδες την ημέρα.
Ο Elvis λάτρευε να τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού. Είχε αδυναμία στο κρέας, στο φιστικοβούτυρο και σε κάθε τι τηγανιτό. Μία από τις αγαπημένες του λιχουδιές ήταν το σάντουιτς με φιστικοβούτυρο, μπέικον και μπανάνα, απαραιτήτως με άσπρο ψωμί που είχε προηγουμένως τηγανιστεί σε βούτυρο. Πολλά εστιατόρια στον κόσμο το έχουν εντάξει στο μενού τους προς τιμήν του. Το λένε “The Elvis”.

Ένα άλλο του αγαπημένο σνακ ήταν το “The Fool’s Gold Loaf”. Μία φρατζόλα φρέσκο ψωμί, παραγεμισμένη με ένα ολόκληρο βάζο φιστικοβούτυρο, άλλο ένα βάζο με μαρμελάδα σταφύλι και μισό κιλό μπέικον. Εννοείται ότι το ψωμί έπρεπε πρώτα να αλειφτεί με βούτυρο και να τηγανιστεί σε (άπειρο) λάδι. Λένε ότι μια νύχτα με λιγούρα, ο Βασιλιάς διένυσε 800 μίλια με το ιδιωτικό του jet μόνο και μόνο για να φάει αυτό το σάντουιτς. Υπολογίζεται ότι ένα τέτοιο σάντουιτς έχει περίπου 8.000 θερμίδες.

Το καλύτερό του όμως ήταν το πρωινό. Εδώ πραγματικά ξεπερνούσε τον εαυτό του. Στη βιογραφία του Elvis Presley που έγραψε ο James Gregory το 1960 υπάρχει μια υποσημείωση προς τη «μελλοντική σύζυγο του Elvis». Σε αυτήν αναφέρεται ότι «o Elvis λατρεύει τα τεράστια πρωινά με λουκάνικο, μπέικον, αυγά, τηγανιτές πατάτες, ζυμωτά ψωμάκια και καφέ. Έχει μια τρομακτική όρεξη τα πρωινά»
Για καλή τύχη της Priscilla όμως, πολλά από τα γεύματα του Elvis προετοιμάζονταν από την ιδιωτική του chef, Mary Jenkins Langston, η οποία μαγείρευε για τον Elvis για 14 χρόνια. «Για πρωινό», λέει η Mary, «θα έτρωγε σπιτικά μπισκότα τηγανισμένα σε βούτυρο, λουκάνικα, 4 αυγά και μερικές φορές τηγανιτό μπέικον». Του άρεσαν επίσης οι κεφτέδες (προφανώς τηγανιτοί), τυλιγμένοι σε μπέικον, ενώ κάθε καλό γεύμα έκλεινε με αρκετά αναψυκτικά.

Παρόλα αυτά, ο Elvis προσπάθησε να χάσει βάρος και αποφάσισε να κόψει όλα τα αγαπημένα του φαγητά. Μία από τις δίαιτες που ακολούθησε ήταν βασισμένη στη λατρεία του για τα αναψυκτικά. Σε αυτή δεν έτρωγε τίποτα άλλο παρά ζελέ φτιαγμένο από την αγαπημένη του σόδα και μπανάνες.
The Elvis Sandwich

2 μεγάλες μπανάνες
6 φέτες άσπρο ψωμί
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε τις μπανάνες με το φυστικοβούτυρο. Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα. Απλώνουμε το μείγμα με το φιστικοβούτυρο και τις μπανάνες στο ψωμί. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το σάντουιτς λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.