- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Fishαλίδα με όνομα μισό ψάρι, μισό…πιοτί, έχει ιδιοκτήτες μερακλήδες που λατρεύουν το ψάρι, όπου το βρουν το καλό το τσακίζουν, το θεωρούν πολλές φορές υπερτιμημένο και θελήσανε να κάνουν ένα εστιατόριο καλό, νόστιμο κυρίως και προσιτό. Τον χώρο τους τον φτιάξανε απλό, φιλικό και ξώχαρο. Με χρώματα γαλάζια και πορτοκαλιά που κάνουν ωραιότατο θαλασσινό κοντράστ, με πολύ άσπρο για να φωτίζει, με άνετα έπιπλα και υπέροχα φωτιστικά, με δύο επίπεδα, αν ανέβεις δυο σκαλιά θα βρεις το μπαρ και το μεγάλο του τραπέζι, εκεί κάθονται όσοι θέλουν τσίπουρα και κάτι ψιλό για να τσιμπήσουν. Ο κατάλογος έχει πολλούς νόστιμους μεζέδες, έχει ψαράκια φτωχικά αλλά και ψάρι μεγάλο κατηγορίας άλφα-άλφα για τη σχάρα.
Εμείς προχτές πέσαμε με τα μούτρα στους μεζέδες και ακούστε φίλοι μου τι παρέλασε από το τραπέζι μας, μια παρέα κομψή που θέλει να διατηρήσει τη γραμμή της…Ξεκινήσαμε με κακαβιά, παχιά και χυλωμένη, σκέτο άρωμα. Προσθέσαμε ταραμοσαλάτα, άσπρη και δυνατή και αχινοσαλάτα, δίπλα της ψωμάκια για να βουτάμε. Συνεχίσαμε με γαριδάκι τηγανητό, με φακές σαλάτα και καπνιστό κολιό, με χταποδάκι ψητό, με γαύρο μαρινάτο, με μπρουσκέτες που εγώ ξετρελάθηκα, φρυγανισμένα ψωμάκια με ψαχνά από γαριδούλες- καραβιδούλες τηγανισμένα μαζί με κομματάκια φέτας σε λάδι με μπούκοβο. Εκεί πάνω η παρέα πέρασε στο τρίτο Μαντινεία Τσέλεπου (Ε20, κι εδώ να πω πως έχουν καλά εμφιαλωμένα με τιμές που ξεκινούν από Ε15 αλλά και καλό χύμα λευκό και κόκκινο), και συνέχισε με πετροσωλήνες γιουβετσάκι, με πατατοσαλάτα σπιτική που την κάνει η μαμά τους (και ναι, ήταν μούρλια), βάλαμε τέλος με μια πιατέλα ζουμερές καραβίδες σχάρας, (το κομψό μέρος της προχτεσινής ασυγκράτητης ψαροφαγίας). Υπήρχαν πολλά ακόμη, κατάφρεσκια όπως μας είπαν φέτα συναγρίδας, μπαρμπούνια μεγάλα και για σχάρα και για τηγάνι, φαγκρόπουλα, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, μελανόρυζο με τη σουπιά και το μελάνι της.
Η Fishαλίδα φέρνει ψάρια από Χαλκίδα και Ελαφόνησο, καλαμάρια από τα Κουφονήσια, όστρακα από τη Νέα Πέραμο, ρακή από Κρήτη και τσίπουρο από τη Λάρισα που μάθαμε ότι βρήκανε το καλύτερο και πήραν όλο το καζάνι! Από γλυκά κι εκεί επιδείξαμε κομψότητα και αυτοσυγκράτηση, πήραμε τάρτα λεμόνι, γιαούρτι με σπιτικά γλυκά κουταλιού και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μέντα. Μαθαίνω ότι η Fishαλίδα είναι ανοιχτή βράδυ, πως μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνουν το μαγαζί…καμπριολέ ανοίγοντας ολόγυρα τις τζαμαρίες που έχουν άμεση θέα στο μικρό και καταπράσινο παρκάκι.
FISHΑΛΙΔΑ Ναιάδων 2 & Αντήνορος, (περιοχή Χίλτον), 2107234551 Ανοιχτά Τρίτη με Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα, Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι βράδυ κα Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά, κατανάλωση περίπου το άτομο περίπου 25 ευρώ με χύμα κρασί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.