- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι πιο όμορφες ταβερνιάρισσες της Αθήνας
Η Λενιώ της «Κοτταρούς» και η Αλεξάνδρα της «Αλεξάνδρας» είναι λαμπρές κυρίες που «τρέχουν» η κάθε μια το δικό της underground κουτούκι
Οι πιο όμορφες ταβερνιάρισσες της Αθήνας, απ΄ όσες ξέρω εγώ τουλάχιστον, έχουνε και τις πιο όμορφες ταβέρνες της Αθήνας- πάλι απ΄ όσο ξέρω εγώ. Είναι η Λενιώ της «Κοτταρούς» και η Αλεξάνδρα της «Αλεξάνδρας». Πρόκειται για λαμπρές κυρίες που «τρέχουν» η κάθε μια το δικό της underground κουτούκι, δηλαδή υπόγεια ταβέρνα – ταβέρνα, δίχως παραχωρήσεις προς το ουζερί, το μεζεδοπωλείο, το τσιπουράδικο, το καφέ μπαρ ή το ρακομελάδικο.

Και τα δυο μαγαζιά βρίσκονται σε παλιές γειτονιές του Δήμου Αθηναίων. Και τα δυο περιβάλλονται από χοντρούς τοίχους θεμελίων, ενώ διαθέτουν κρασί χύμα, ωραία φαγητά, ζωντανή ορχήστρα και καλό εξαερισμό. Εκεί πας να φας καλά και ν΄ ακούσεις λαϊκά και ρεμπέτικα, να τραγουδήσεις, ενίοτε και να χορέψεις, με τον παλιό τρόπο. Γλέντι «μέχρι πρωίας», με μηδέν δηθενιές και με καλές τιμές.
Η «Κοτταρού», που λειτουργεί από τη δεκαετία του ΄50, βρίσκεται Αγ. Σοφίας 43 και Διδυμοτείχου, κοντά στην πλατεία Πανταζόπουλου στον Κολωνό, τηλέφωνο 210 5120682. Είναι το βασίλειο της Λενιώς και του Γιάννη Γαλανόπουλου. Στον ίδιο χώρο, πριν την ταβέρνα, υπήρχε επιχείρηση με κότες και κοτόπουλα.

Η «Αλεξάνδρα», που λειτουργεί από το 1994 και δηλώνει «οινομαγειρείο», έχει ταυτιστεί με την Αλεξάνδρα Ρουμελιάδου, που την πρωτάνοιξε και την έχει πάντα. Βρίσκεται Δεκελέων 32, Ρουφ, μετρό «Κεραμεικός», τηλέφωνο 210 3411876. Κυριακές μεσημέρι θα πετύχετε κλαρίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.