- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ένα κυκλαδίτικο γεύμα και μια κοινωνία 5000 χρόνια πριν
Η έκθεση του μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μας ταξιδεύει στον χρόνο όσο η Ομάδα Γαστρονομίας…μαγειρεύει!
Για τα 30 χρόνια λειτουργίας του το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργάνωσε μια έκθεση που απαντάει σε ενδιαφέροντα ερωτήματα. Πώς ζούσαν οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν σε αυτόν τον τόπο που τώρα κατοικούμε εμείς; Η έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» λόγω μεγάλης ζήτησης παρατείνεται μέχρι τις 9 Απριλίου. Μια καλή ευκαιρία για να την επισκεφθούμε είναι το Σάββατο 1 Απριλίου στις 13.30, μαζί με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού.
Θα μάθουμε πώς ήταν δομημένη η κοινωνία των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200-2000 π.Χ), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν οι άνθρωποι τότε, τις ασχολίες των κατοίκων και τα επαγγέλματά τους, τις κοινωνικές η θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, και όλα αυτά μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού. Η ξενάγηση γίνεται από έμπειρο στέλεχος του μουσείου και στοιχίζει €8.

Αφού μάθουμε όλα αυτά και γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον πολιτισμό και τη ιστορία αυτής της χώρας, το μάθημα περνάει στην…πράξη, σε μια ήσυχη, καλά κρυμμένη αυλή του Κολωνακίου. Με αφορμή την ξενάγηση στο Κυκλαδικό Μουσείο, η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού διοργανώνει στο εστιατόριο Αθηναία, το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 15.00 ένα δημιουργικά νηστίσιμο κυκλαδίτικο γεύμα. Το μενού περιλαμβάνει αρκετές επιλογές, ξεκινώντας από χορτόπιτα με καυκαλίθρες και φτάνοντας μέχρι κριθαρότο με γαρίδες και ντομάτα. Όλα τα πιάτα είναι για τη μέση και το μενού έχει €24/άτομο (στην τιμή περιλαμβάνονται 2 ποτήρια κρασί για κάθε άτομο). Ας μην ξεχνάμε ότι όπως η ιστορία έτσι και η γεύση έχει να πολλά να αφηγηθεί για το ποιοι είμαστε…
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, 210 7228321
Αθηναία: Καρνεάδου 25, Κολωνάκι, 210 7294290
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.