- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σαλάτα με μπακαλιάρο
Μια συνταγή της Αντιγόνης Αμανίτου με αφορμή την παράσταση «Κουζίνα και εξαρτήσεις»
(Πρόκειται για μια λίγο παραλλαγμένη συνταγή του φίλου μου σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι)
Υλικά
Μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος
1 καρότο
1 κομμάτι σελινο
1 φύλλο λεμονιάς
1 φύλλο δάφνης
200 γρ. πατάτες
300 γρ. πράσινα φασολάκια
μια σκελίδα σκόρδο
λίγο φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
2 ντοματάκια Σαντορίνης
μια πρέζα μαϊντανό
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε χονδρά φιλέτα τον μπακαλιάρο και τον βράζουμε στον ατμό, έχοντας προσθέσει στο νερό που βράζει το καρότο, το σέλινο, το φύλλο της λεμονιάς και το φύλλο της δάφνης. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές κομμένες φέτες. Σε μια άλλη τα φασολάκια χωρίς να μαλακώσουν. Περνάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το δυόσμο, τα ντοματάκια, το μαϊντανό, το αλάτι και το λάδι. Τοποθετούμε πατάτες και φασολάκια στο πιάτο και από πάνω μαδημένο το μπακαλιάρο με τα χέρια. Ζεσταίνουμε για ένα λεπτό τη σάλτσα και περιχύνουμε.
Διάβασε συνέντευξη της Αντιγόνης Αμανίτου εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.