Μεζέδες σε προνομιακές τιμές για τα μεσημέρια του Varoulko
Μια νέα, οικονομική πρόταση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου
Αγαπάς τη δημιουργική κουζίνα αλλά η καρδιά σου χτυπάει και για τους θαλασσινούς μεζέδες, το καλό κρασί και τα αποστάγματα. Πώς τα συνδυάζεις αυτά τα δύο; Με μια μεσημεριάτικη βόλτα από το Βαρούλκο Seaside.
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου, σκέφτηκε να κάνει τα μεσημέρια μας λίγο πιο νόστιμα, πολύ πιο παρεΐστικα και «ελληνικά». Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, λοιπόν, και μέχρι τις 5 το απόγευμα, στη σάλα του Βαρούλκο Seaside θα κυκλοφορεί ένας δίσκος με οκτώ φίνους μεζέδες, στην τιμή των €30. Όλοι τους μπορούν να συνδυαστούν με τσίπουρο ή κρασί.
Οξύρυγχο καπνιστό με μπρουσκέτες, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, ρεγγοσαλάτα από καπνιστή ρέγγα, λακέρδα από φιλεταρισμένο ρίκι μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο, σταμναγκάθι με χλωροτύρι και κρέμα χαρουπόμελο, ποικιλία τουρσί και ελιές, καλαμάρι τηγανιτό και γαρίδες κρασάτες με ντομάτα, είναι όλα τα ωραία που θα δοκιμάσεις με θέα τα καραβάκια του Μικρολίμανου.

Για να επιλέξεις την κατάλληλη συνοδεία, ζήτα τη βοήθεια του sommelier που θα σου προτείνει το καλύτερο για εσένα μέσα από την εξαιρετική λίστα κρασιών και αποσταγμάτων επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών. Συμπλήρωσε το γεύμα με κάποιο από τα δημιουργικά πιάτα του μεσημεριανού μενού και βάλε μια γλυκιά τελεία με κάποιο από τα φημισμένα επιδόρπια, όπως τον αξεπέραστο μπακλαβά σε αρωματικό σύννεφο και το μήλο «έκπληξη».
Εν όψει των Αλκυονίδων, δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη πρόταση για μια βόλτα με θαλασσινή αύρα στο ειδυλλιακό Μικρολίμανο και τη γεύση των καταπληκτικών πιάτων του εξαιρετικού αυτού σεφ.

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, 210 5228400, Fb: Βαρούλκο Restaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.