- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Tomoe, sushi για όλους
Μετά τις γαλοπούλες, τα χοιρινά με δαμάσκηνο, τους χιλιάδες κουραμπιέδες και τα αμέτρητα μελομακάρονα, ίσως νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή να φας κάτι πιο ελαφρύ. Ένα διάλειμμα πριν ξαναπέσεις στις παρασπονδίες της Πρωτοχρονιάς.
Ωραίο και ανανεωμένο το Tomoe έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Σε ένα minimal χώρο με ξεχωριστή αισθητική ο εξαιρετικός Χρόνης Δαμαλάς και η ομάδα του μαγειρεύουν, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες, γευστικές προτάσεις για όποιον αναζητά καλό ιαπωνικό φαγητό.

Χτένια σοτέ και μανιτάρια σιτάκε, μαριναρισμένες γαρίδες στο τηγάνι με ginger sesame paste συνοδεία ζεστού sake, εξαιρετικό κρέας kobe (έρχεται κατευθείαν από την Ν. Ιαπωνία και ψήνεται με ιδιαίτερη τεχνική), μαριναρισμένος μαύρος μπακαλιάρος μαριναρισμένος με miso (signature πιάτο του Χρόνη Δαμαλά), ποικιλία από τα δημοφιλή sushi του Tomoe (δοκίμασε το Tomoe sushi με γαρίδα tempura, tartar μαγιάτικου και αυγά χελιδονόψαρου) και άλλα πολλά σε περιμένουν στο εστιατόριο που έγινε hot spot των βορείων προαστίων. Για ένα γλυκό τέλος προτίμησε monte blanc με κάστανα, καραμελωμένα μήλα και μπισκότα αμυγδάλου ή τη νέα Yuzu Meringue Tart με καραμελωμένη σοκολάτα, μαρέγκα και φρούτα του δάσους.

Κι αν αναρωτιέσαι τι θα κάνεις τους μικρότερους της παρέας, το Tomoe έχει...μαγειρέψει μια λύση. Κάθε Κυριακή υπάρχει παιδικό μενού (€11) για να μυηθούν και οι πιο μικροί στη μαγεία του sushi.
Και όσο τα μικρά σου αγγελούδια ανακαλύπτουν τα μυστικά της γιαπωνέζικης κουζίνας, εσύ κάνε ένα χαλαρό break στο sushi bar ή δοκίμασε ένα απολαυστικό cocktail στο ξεχωριστό bar του Tomoe και καλωσόρισε με sake τη νέα χρονιά που έρχεται.
Γορτυνίας 11 και Δαγκλή, Κηφισιά, 210 8013553
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.