Θεματα

Μύρισε Χριστούγεννα στο φούρνο του Ρενιέρη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315133-233199.jpg

Το όνομα «Ρενιέρης» μέτρα περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο της αρτοποιίας. Όλα ξεκίνησαν από τον παππού Ρενιέρη στη Ν. Ελβετία όπου και άνοιξε τον πρώτο φούρνο. Στη συνέχεια ο φούρνος μεταφέρθηκε στην Αργυρούπολη περνώντας πια στα χέρια των παιδιών του και βρίσκεται ακόμα εκεί. Στα ίδια χνάρια κινήθηκε και ο εγγονός, Νίκος Ρενιέρης, που μαζί με τη σύζυγό του, Ελίνα, άνοιξαν πριν από περίπου τρία χρόνια το δικό τους σύγχρονο και φιλόξενο φούρνο, επί της οδού Γούναρη, στην Άνω Γλυφάδα, προσφέροντας καφέ, ψωμί και γλυκό.

image

Μπαίνοντας μέσα σε συνεπαίρνουν τα χρώματα και η ασύλληπτη ποικιλία των προϊόντων. Δεν είναι ένας απλός φούρνος, αλλά κάτι ανάμεσα σε φούρνο και ζαχαροπλαστείο (με πολύ καλό καφέ - στους αστερίσκους - και τραπεζάκια στη στολισμένη αυλή) με έντονες ευρωπαϊκές πινελιές. Ο πολυταξιδεμένος ιδιοκτήτης του ήθελε να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο θα μπορούσε κι ο ίδιος να απολαμβάνει λιχουδιές που συνάντησε ανά τον κόσμο αλλά και τις παραδοσιακές συνταγές με τις οποίες μεγάλωσε.

image

Το ζεστό, φρέσκο ψωμί είναι συνυφασμένο με αυτό το φούρνο στην περιοχή. Οι συνεργάτες του μιλούν με καμάρι για το βιενέζικο ψωμί που φουσκώνει στο ζεστό νερό και μπαίνει στο σουσάμι αλλά και για το ψωμί με προζύμι. Η αγάπη για τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων δεν κρύβεται, λόγος για τον οποίο έχει τοποθετηθεί τζαμαρία στο χώρο που ζυμώνουν έτσι ώστε όλη η διαδικασία να γίνεται παρουσία κοινού.

image

Η συμμετοχή των θαμώνων στις διαδικασίες παρασκευής δε σταματά όμως εκεί. Το προσωπικό είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις και δε σταματά ποτέ να πειραματίζεται με νέες συνταγές. Η ποικιλία εδώ είναι ανεξάντλητη. Βρήκαμε κόκκινα κριτσίνια με παντζάρι, πράσινα με σπανάκι, χειροποίητες πίτες, χωριάτικα πεϊνιρλί, σιροπιαστά, γλυκά ψυγείου, ανάποδους κορμούς (με την κρέμα από την εξωτερική πλευρά και το παντεσπάνι από την εσωτερική), αφράτα μάφιν σε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές (με oreo cookies, με φρούτα, με κράνμπερι και φιστίκι Αιγίνης) αλλά και γιαούρτι-σοκολάτα πασπαλισμένο με μπάρες δημητριακών(!).

image

Φυσικά, λόγω Χριστουγέννων, δε θα μπορούσαν εδώ να περιοριστούν μόνο σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ιταλικά Πανετόνε που κρέμονται ανάποδα (για να είναι σωστά τα βούτυρά τους), γερμανικά Στόλεν και γαλλικά Macaron κλέβουν την παράσταση ανάμεσα σε αμέτρητες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

image

image

image

image

nfo: Δ.Γούναρη 39 & Κων/νου Αθανάτου 1, 21 0960 3541 fb: Φούρνος Ρενιέρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ