- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπες στην κουζίνα και μαγείρεψε κάτι γρήγορα, αλλά και με γκουρμέ διάθεση. Στα κρεατικά, σχάρας ή μαγειρεμένα, αντικατάστησε τις πατάτες με κάτι διαφορετικό και πιο υγιεινό, όπως η σελινόριζα, που είναι η εποχή της.
Τα υλικά Μπριζόλες χοντροκομμένες ● 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ● 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ● 1 κ.κ. ζάχαρη ● γάλα ● σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια
Η υλοποίηση Βράζουμε τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσει, τη στραγγίζουμε και με το ειδικό εργαλείο τη λιώνουμε, προσθέτουμε γάλα (μια κουτάλια βούτυρο προαιρετικά), αλατοπίπερο και φτιάχνουμε τον πουρέ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι, βάζουμε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε για 3΄. Τις αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε το κρασί και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγο, ώστε να γίνει η σάλτσα, και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.
* Όπως και στον καλό πουρέ, δεν βάζουμε πολύ νερό όταν βράζουμε τη σελινόριζα (ίσα-ίσα να τη σκεπάζει). Διαλέγουμε τις σκληρές και βαριές σελινόριζες.
* Το καθάρισμα γίνεται με κοφτερό μαχαίρι από τη βάση προς τα πάνω.
* Με το ειδικό εργαλείο που λέγεται «μαντολίνο» μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα τσιπσάκια ή χοντρά κομμάτια για να αντικαταστήσουμε τις πατάτες φούρνου ή τις πατάτες ογκραντέν.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.