Εναλλακτικό cheesecake χωρίς ζάχαρη σε μόλις 2’ !
Εναλλακτικό cheesecake χωρίς ζάχαρη σε μόλις 2’ !
Το cheesecake έχει κερδίσει τη θέση του στη λίστα με τα αγαπημένα μας γλυκά. Συνδυάζει μπισκοτένια βάση με αφράτη κρέμα και φρουτώδες topping. Οι παραλλαγές του ουκ ολίγες μια και πρόκειται για γλυκό- έμπνευση. Εμείς ωστόσο σκεφτήκαμε την πιο απλή και εύκολη συνταγή που φτιάχνεται σε 2 λεπτά από αγνά υλικά, έχει λίγες θερμίδες, είναι υγιεινό και μπορείτε να το απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας: για πρωινό, ως ελαφρύ επιδόρπιο ή βραδινό.
Yλικά για δύο άτομα:
5 κ. σ. νιφάδες βρώμης
2 μπισκότα τύπου digestive
1/2 κ. γλ. κανέλα σκόνη
3 κ. σ. μέλι
1 στικ φρέσκιας βανίλιας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 κ. σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1/2 λεμόνι (ξύσμα)
10 – 12 φράουλες
3-4 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για τη βάση:
Τρίβουμε στο mixer τη βρώμη, τα μπισκότα και την κανέλα. Μοιράζουμε στα ποτηράκια το μείγμα και περιχύνουμε από πάνω με λίγο μέλι (περίπου μισό κουταλάκι για κάθε ποτήρι) για να σταθεροποιήσουμε τη βάση μας.
Για την κρέμα:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λεμόνι. Παίρνουμε προσεκτικά τα σποράκια της φρέσκιας βανίλιας, ανοίγοντας προσεκτικά με ένα πλατύ μαχαίρι το στικ και «γδέρνοντας» μαλακά το εσωτερικό, τα ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα ποτήρια την κρέμα.
Για το topping:
Πλένουμε σε άφθονο νερό τις φράουλες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βουτάμε σε μέλι και στη συνέχεια τις προσθέτουμε στα ποτηράκια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα φρέσκου δυόσμου και πασπαλίζουμε.
Στη συνέχεια, σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε το γλυκό μας με «ψιλοκρεμαστές» κάθετες γενναίες κουταλιές. Το καλύτερο; Δεν έχουμε καθόλου τύψεις!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.