- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ίσως δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε δίμηνο στην ελληνική του βερσιόν. Ήταν αρχές Σεπτέμβρη όταν ο Γιώργος Ηλιού, ιδιοκτήτης και σεφ του γαλλικού Polly Maggoo, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις νοστιμιές της πατρίδας και να «γυρίσει» την κουζίνα του σε πιάτα ελληνικά. Τις γεύσεις που ετοίμασε στο νέο του μενού και τις δοκιμάσαμε, και εξαιρετικές τις βρήκαμε.
Όμως, ο κόσμος που τόσα χρόνια είχε λατρέψει τη γαλλική with a twist κουζίνα του απάντησε δια… βοής- «φέρτε πίσω τα αυγά brouille»! Ο σωστός ο σεφ δοκιμάζει και διαλέγει… άσε που τόσο γρήγορα αντανακλαστικά σπάνια έχουμε ξαναδεί. Μέσα σε μια νύχτα η ταμπέλα «Πόλλυ- Τσίπουρο, Κρασί» κατέβηκε και εδώ και λίγες μέρες περήφανα μας χαιρετάει η γνωστή κι αγαπημένη Polly Maggoo. Όλες οι αδυναμίες μας είναι πάλι εδώ μαζί με ακόμη περισσότερες, ο καινούργιος κατάλογος παρουσιάζει μια ...ελληνογαλλική συμμαχία όπου η φάβα με το παστό Μεσσηνίας και η μπρουσκέτα με τον μαριναρισμένο γαύρο στέκονται επάξια απέναντι στα σαλιγκάρια σοτέ με σκόρδο-δεντρολίβανο και την κόντρα μόσχου με το βούτυρο cafe de Paris.
Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 2105241120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.