- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αυτά είναι τα καλύτερα cocktails της ζωής σου (χωρίς υπερβολή).
Με τον παγκοσμίως βραβευμένο Δημήτρη Παπαϊωάνου ισχύει το «αν δεν έχεις λεφτά για ψυχολόγο, μίλα σε έναν μπάρμαν».
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ήταν η ευχάριστη έκπληξη μιας βραδιάς που ξεκίνησε ως χαλαρή έξοδος (ναι- ναι, αυτό που βγαίνεις για «ένα ποτάκι μωρέ» και καταλήγεις με 24ωρο hangover) για να καταλήξει σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο γοητευτικό κόσμο των κοκτέιλ.
«Τι θέλετε να πιείτε κορίτσια;» ρώτησε. «Ε, φτιάξε μας κάτι δικό σου» απαντήσαμε και το υπερθέαμα άρχισε! Στην αρχή μας σέρβιρε ένα Gin με σπιτική λεμονάδα-γκρέιπφρουτ συνδυασμένο με ένα λικέρ... όνειρο! Σειρά είχε ένα semi-freddo cocktail με ρούμι από τη Βολιβία, εσπρεσσο, 3 διαφορετικά είδη κουβερτούρας, μπισκότο, φράουλες, βρώσιμα άνθη και μιας που γλυκαθήκαμε μας αποτελείωσε με ένα ποτό -με πολλά ποτά, που το άρωμα που άφηνε ήταν σαν το ρυζόγαλο της γιαγιάς αλλά σε μεθυστική βερσιόν!

Ο Δημήτρης ξεκίνησε ως βοηθός μπαρ το 1999 στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε Λονδίνο, Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Σικάγο για να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια μιξολογίας και γαστρονομίας.
Στα μεσοδιαστήματα, επέστρεφε στην Ελλάδα και εφάρμοζε τις γνώσεις του σε κορυφαία μπαρ και εστιατόρια όπως η Γαλάζια Hytra και το Funky Gourmet.
Δεν είναι όμως μόνο οι γνώσεις σε σχέση με τα ποτά , που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είναι επίσης η μαθητεία του δίπλα σε σεφ, το γενικότερο ενδιαφέρον του για τις γεύσεις, για τη δημιουργία και τελικά για την επικοινωνία, την επαφή του με τον άνθρωπο που κάθεται στην άλλη πλευρά του μπαρ. Μάλιστα, παρακολούθησε μαθήματα κλινικής ψυχολογίας γιατί όπως λέει και το παλιό ρητό «Αν δεν έχεις λεφτά για ψυχολόγο, μίλα σε έναν μπάρμαν».

Μέσα από τα ταξίδια του αποφάσισε να φέρει και να φυτέψει (με ριζική καλλιέργεια) στην Ελλάδα μοναδικά φυτά από τη Βολιβία, το Περού και την Κούβα. Αυτά τα φυτά διαμορφώνουν γεύσεις τόσο πρωτόγνωρες στα ποτά του, που ο ουρανίσκος σας θα κάνει πάρτι.

Είναι πραγματικά ασταμάτητος! Έχει βρεθεί στην πρώτη θέση 2 φορές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, γράφει βιβλίο για τη δημιουργική ελληνική «κοκτεϊλοποιία» και εξηγεί γιατί οι Έλληνες μπαρτέντερ είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Δημιουργεί λάδια σώματος εμπνευσμένος από τα αρώματα των καλύτερων κοκτέιλ του (για να θέλει ο αγαπημένος σου να σε φάει ολόκληρη), δεν καπνίζει, πίνει μόνο για δοκιμή και κάθε λίγο εξαφανίζεται. Που πάει; Να μυρίσει φρεσκοκομμένο καφέ για να καθαρίσουν οι αισθήσεις του!

Μοναδικός και ευγενέστατος σερβίρει τα μαγικά του «φίλτρα» στο Inbi στη Γλυφάδα (Λαζαράκη 26, 210 8944982) και το Costa Navarino.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.