- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτά είναι τα καλύτερα cocktails της ζωής σου (χωρίς υπερβολή).
Με τον παγκοσμίως βραβευμένο Δημήτρη Παπαϊωάνου ισχύει το «αν δεν έχεις λεφτά για ψυχολόγο, μίλα σε έναν μπάρμαν».
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ήταν η ευχάριστη έκπληξη μιας βραδιάς που ξεκίνησε ως χαλαρή έξοδος (ναι- ναι, αυτό που βγαίνεις για «ένα ποτάκι μωρέ» και καταλήγεις με 24ωρο hangover) για να καταλήξει σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο γοητευτικό κόσμο των κοκτέιλ.
«Τι θέλετε να πιείτε κορίτσια;» ρώτησε. «Ε, φτιάξε μας κάτι δικό σου» απαντήσαμε και το υπερθέαμα άρχισε! Στην αρχή μας σέρβιρε ένα Gin με σπιτική λεμονάδα-γκρέιπφρουτ συνδυασμένο με ένα λικέρ... όνειρο! Σειρά είχε ένα semi-freddo cocktail με ρούμι από τη Βολιβία, εσπρεσσο, 3 διαφορετικά είδη κουβερτούρας, μπισκότο, φράουλες, βρώσιμα άνθη και μιας που γλυκαθήκαμε μας αποτελείωσε με ένα ποτό -με πολλά ποτά, που το άρωμα που άφηνε ήταν σαν το ρυζόγαλο της γιαγιάς αλλά σε μεθυστική βερσιόν!
Ο Δημήτρης ξεκίνησε ως βοηθός μπαρ το 1999 στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε Λονδίνο, Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Σικάγο για να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια μιξολογίας και γαστρονομίας.
Στα μεσοδιαστήματα, επέστρεφε στην Ελλάδα και εφάρμοζε τις γνώσεις του σε κορυφαία μπαρ και εστιατόρια όπως η Γαλάζια Hytra και το Funky Gourmet.
Δεν είναι όμως μόνο οι γνώσεις σε σχέση με τα ποτά , που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είναι επίσης η μαθητεία του δίπλα σε σεφ, το γενικότερο ενδιαφέρον του για τις γεύσεις, για τη δημιουργία και τελικά για την επικοινωνία, την επαφή του με τον άνθρωπο που κάθεται στην άλλη πλευρά του μπαρ. Μάλιστα, παρακολούθησε μαθήματα κλινικής ψυχολογίας γιατί όπως λέει και το παλιό ρητό «Αν δεν έχεις λεφτά για ψυχολόγο, μίλα σε έναν μπάρμαν».
Μέσα από τα ταξίδια του αποφάσισε να φέρει και να φυτέψει (με ριζική καλλιέργεια) στην Ελλάδα μοναδικά φυτά από τη Βολιβία, το Περού και την Κούβα. Αυτά τα φυτά διαμορφώνουν γεύσεις τόσο πρωτόγνωρες στα ποτά του, που ο ουρανίσκος σας θα κάνει πάρτι.
Είναι πραγματικά ασταμάτητος! Έχει βρεθεί στην πρώτη θέση 2 φορές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, γράφει βιβλίο για τη δημιουργική ελληνική «κοκτεϊλοποιία» και εξηγεί γιατί οι Έλληνες μπαρτέντερ είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Δημιουργεί λάδια σώματος εμπνευσμένος από τα αρώματα των καλύτερων κοκτέιλ του (για να θέλει ο αγαπημένος σου να σε φάει ολόκληρη), δεν καπνίζει, πίνει μόνο για δοκιμή και κάθε λίγο εξαφανίζεται. Που πάει; Να μυρίσει φρεσκοκομμένο καφέ για να καθαρίσουν οι αισθήσεις του!
Μοναδικός και ευγενέστατος σερβίρει τα μαγικά του «φίλτρα» στο Inbi στη Γλυφάδα (Λαζαράκη 26, 210 8944982) και το Costa Navarino.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.