- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τι χρειαζόμαστε 8 χοιρινά λουκάνικα ● 1 κρεμμύδι σε ροδέλες ● 1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση σε κόκκους) ● 250 ml κόκκινο κρασί
Πώς το φτιάχνουμε Τηγανίζουμε τα λουκάνικα με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το κρασί και τη μουστάρδα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσουν. Μόλις σταματήσουν οι φυσαλίδες ρίχνουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για 15΄ μέχρι η σάλτσα να ελαττωθεί στο μισό.
Σερβίρουμε με... 1) Πατάτες πουρέ με σκόρδο: 6-10 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση ● 450 γρ. κρέμα γάλακτος ● 6 πατάτες σε κύβους 5 εκ. περίπου ● 200-250 γρ. βούτυρο ● αλάτι ● πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με 1 κ.κ. αλατι για 25΄ περιπου. Τις στραγγίζουμε. Στο μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε το σκόρδο με την κρέμα γάλακτος για περίπου 15-25΄. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Περνάμε τις πατάτες, ενώ είναι ακόμα ζεστές, από το μύλο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και την κρέμα με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
2) Πατάτες σε αλουμινόχαρτο: 8 μικρές πατάτες ● 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ● αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C. Τυλίγουμε κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ περίπου. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μπολ τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τις «σπάμε». Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνομε.
Μάθε ιστορία Tα λουκάνικα θεωρούνται από τις πρώτες συντηρημένες τροφές στην ιστορία της γαστρονομίας. Ίχνη των προγόνων του σημερινού λουκάνικου εντοπίζονται στη Βαβυλώνα και αργότερα, το 589 π.Χ., στην Κίνα. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και εκτιμούσαν δεόντως αυτή τη λιχουδιά. Οι Ρωμαίοι, ευτυχώς, παθιάστηκαν με τα λουκάνικα και εξέλιξαν τη βασική συνταγή σε μια μεγάλη gourmet ποικιλία. Το μεσαίωνα τα λουκάνικα γνωρίζουν μεγάλες δόξες και είναι μία από τις βασικές τροφές. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουν να βασιλεύουν στις κουζίνες όλης της Γης.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.