Ο βασιλιάς των milkshake
Tella Ball Milkshake, η ελληνική πατέντα που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Δεν θα πω ψέματα. Όταν ήρθε η παραπάνω φωτογραφία στο e-mail μου, αναρρίγησα. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο πράγμα», σκέφτηκα. Πότε, πώς, γιατί και κυρίως ΠΟΥ γεννήθηκε αυτή η κολασμένη ιδέα της τοποθέτησης ενός ντόνατ τίγκα στη nutella, στην κορυφή ενός milκshake;
Δεν δυσκολεύτηκα να το βρω. Το Tella Ball Milkshake ήρθε στον κόσμο μας στις 28 Ιουλίου και έχει ήδη προκαλέσει παραλήρημα στο διαδίκτυο. Οι διάνοιες που το σκέφτηκαν είναι δύο Έλληνες...στην Αυστραλία (κλάψτε μαζί μου).

Ο Άκης Ντάικος και ο Συμεών Καπάτος είναι ιδιοκτήτες μιας μικρής καφετέριας στο Σύδνεϋ. Τα δύο δημοφιλέστερα προϊόντα στο Foodcraft Espresso and Bakery είναι το milkshake με γεύση nutella (Nutella Shake) και το ντόνατς με γέμιση nutella (Tella Ball). Αυτό δηλαδή μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Άκης και ο Συμεών αποφάσισαν να ενώσουν τις δύο δυνάμεις του καταστήματος και να φτιάξουν μια υπερδύναμη. Έκτοτε το Tella Ball Milkshake έσπασε κάθε δυνατό ρεκόρ. Μέσα σε δύο μόνο μέρες πουλήθηκαν 1450 milkshakes, σχηματίστηκαν ουρές 45 λεπτών και η είδηση του Tella Ball Milkshake ταξίδεψε από την Αμερική και τον Καναδά μέχρι τη Σκοτία.

Είπαμε ότι η κορυφή αυτού του αριστουργήματος είναι ένα ντόνατ. Αλλά δεν πρόκειται για συνηθισμένο ντόνατ. Αφού ψηθεί η φρέσκια ζύμη, η ρευστή nutella εγχέεται στο εσωτερικό του, δημιουργώντας μια αχνιστή παραφουσκωμένη μπάλα με πραλίνα φουντουκιού. Στη συνέχεια η λιχουδιά τοποθετείται στρατηγικά στο χείλος του δοχείου με το milkshake και στερεώνεται με ένα καλαμάκι που διαπερνά το κέντρο του ντόνατ. Μάντεψε τι γίνεται όταν ρουφάς την πρώτη γουλιά...

Εννοείται πως αυτή η βόμβα σοκολάτας δεν είναι καθόλου αθώα. Έχει περίπου 700 θερμίδες και κοστίζει $10. Επίσης είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Αυτά τα αναφέρω για να σας παρηγορήσω που όλο το βράδυ θα βλέπετε όνειρα με αφράτα ντόνατ να τσαλαβουτούν σε παγωμένο milkshake και το πρωί θα πάρετε τους δρόμους προς εύρεση ντόνατ με γέμιση σοκολάτας. Το ξέρω. Το ίδιο έπαθα κι εγώ.






ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.