Resto

Μασσαλία στη Θεσσαλονίκη

Πιάτα θεσπέσια, χαρά μεγάλη!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96743-193907.jpg

Υμνήθηκε, δοξάστηκε, τεσταρίστηκε ανηλεώς και συνεχίζει να γευσιγνωσεί με μεσογειακή χάρη η κουζίνα αυτού του εστιατορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Που ξεκίνησε από τη Χαλκιδική, στη Νέα Φώκια για την ακρίβεια, όπου εκεί όμως κατοικοεδρεύει στην εξαίσια από πλευράς δροσιάς και look κεντρικής πλατείας. Δύο είναι οι Μασσαλίες από ό,τι καταλάβατε, αλλά επειδή είναι νωρίς ακόμη για βουτιές και μετέπειτα οινοποσίες στο πρώτο πόδι, ας επικεντρώσουμε στην αστική, την εντός έδρας.

image

Άνοιξε τζαμαρίες, έβγαλε τραπεζάκια έξω, και μεσημέρι - βράδυ σκορπίσει ευωδίες στη γειτονιά. Και λάνσαρε τον εαρινό της κατάλογο και πολλή χαρά εσκόρπισε στους εν τω στέκι αυτό μαχαιροκουταλοπηρονοφάγους προσερχόμενους, κρέας ή ψάρι, δεν θα μαλώσουμε τώρα, όλα θαυμαστά είναι, αλλά το παρόν ποστ, στο κρέας θα επικεντρώσει, γιατί κρέας δοκίμασε. Λοιπόν, το νέο πιάτο με μοσχαρίσιο σουβλάκι, αντικριστά με το, άρτι αφιχθέν επίσης, μπιφτέκι που κολυμπά σε σάλτσα πεκορίνο, είναι ζουμερά και φίνα!

image

Δίπλα και η κλάσικ πια τηγανιά αλλά και η παντσέτα με ανάμεικτο πουρέ από φασόλι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας - δενδρολίβανο να συνομιλούν με μοσχαράκια ραγού με λιαστή ντομάτα και μανιτάρια, σερβιρισμένα με χυλοπίτες αρωματισμένες με θυμάρι. Εύφημος μνεία στο Πολίτικο σαγανάκι με αβγά και σουτζούκι Μιράν, όπου εφορμήσαμε ως πιλότοι καμικάζι, πολυβολώντας κάθετα με μπουκιές αφράτου ψωμιού!

image

Άσπρο κρασί ετικέτας Λευκός Ελέφαντας, που είναι, ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός, «ποπ κάζουαλ», αφού λόγω ντιζάιν της φιάλης και της δροσερής και μεστής γεύσης, παρατήρησα πως σκοράρει στα τραπέζια ως πρόταση των παιδιών. Και να παρασημοφορήσω τη μελιτζανοσαλάτα, τη χωριάτικη με το κριθαροκούλουρο, τον σεφ, τα μαγέρια και το προσωπικό όλο. Με τα μαύρα κομψά μπλουζάκια τους, με τον άσπρο κόκκορα, σήμα κατατεθέν και τελάλη της «Μασσαλίας», συνηγόρησαν ώστε όλα να αστράφτουν και να μοιράζουν χαρά, σεβασμό και πάνω από όλα υπέρτατη απόλαυση. 

image

Είπαμε! Είναι ένα μεσογειακό εστιατόριο που η φαντασία, το μπρίο και τα μυστικά της κουζίνας του μόνο με το αντίστοιχο αδελφάκι της Χαλκιδικής μπορούν να κοντραριστούν. Αλλά είναι νωρίς ακόμα για βουτιές στο πρώτο πόδι, οπότε ακόμα στηρίζουμε, διαδίδουμε, λατρεύουμε αυτό. Του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι το αγαπούν και αυτό εμπιστεύονται.

Μανουσογιαννάκη και Φιλικής Εταιρείας, 2314003714

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ