Resto

Vinoterra Resto & Cava ή αλλιώς η κάβα με τις 1000 ετικέτες

Και το εστιατόριο που θα τις απολαύσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91885-185084.JPG

Η ιστορία του Vinoterra Resto & Cava αρχίζει κάπου στο 1995, όταν ο 21χρονος τότε Δημήτρης Κόλλιας αποφασίζει να ανοίξει ένα μικρό κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων κρασιών στο Νέο Ηράκλειο. Είχε καταφέρει να συλλέξει 80 ετικέτες και προσπαθούσε να τις προωθήσει σε μια αγορά που μόλις ξεκινούσε να γνωρίζει τι σημαίνει ποιοτικό κρασί μικρών παραγωγών.

image

image

Η συλλογή όλο και μεγάλωνε μέχρι που έφτασε σε σημείο να αποτελείται από 500 ετικέτες. Το μικρό μαγαζάκι δεν μπορούσε να τις χωρέσει πια. Κάπως έτσι, το 2008, δημιουργήθηκε η Cava Vinoterra. Ένας υπέροχος χώρος 160 τμ, με υπόγειο κλιματιζόμενο κελάρι 80 τμ το οποίο φιλοξενεί τώρα πια περισσότερες από 1000 ετικέτες κρασιών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο ειδικός χώρος γευσιγνωσίας που διαθέτει αποπνέει την κουλτούρα του κρασιού με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

image

image

Η αγάπη του για το καλό κρασί, τον οδήγησε στη δημιουργία του Vinoterra Resto, δίπλα ακριβώς από την κάβα. Πρόκειται για ένα μικρό εστιατόριο, 50 μόλις θέσεων, που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους λάτρεις του κρασιού τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, επιλέγοντας κρασί από τη διπλανή κάβα, με μοναδικό βάρος το κόστος σερβιρίσματος, δηλαδή 7.00 €. Wine list δεν υφίσταται γιατί ο Γιάννης, ο Δημήτρης και η Ντίνα είναι οι άνθρωποι που καθοδηγούν τους οινόφιλους, παρασύροντάς τους σε ένα οινικό ταξίδι όσφρησης, γεύσης και επίγευσης.

image

image

Το μενού είναι μια έμπνευση του chef Προκόπη Καρακατσάνη. Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λαχταριστό ταρτάρ μοσχαριού με μπισκότο από φύκι Νόρι, σάλτσα μίσο και αβγό, γαρίδες Tempura μαριναρισμένες με εσπεριδοειδή, ταραμοσαλάτα και baby λαχανικά και υπέροχο Sashimi σολομού με αγγούρι, ρύζι, φύκι Νόρι και wasabi στάκας. Από τα κυρίως ξεχωρίσαμε το Κανελόνι με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και τρούφα Χαλκιδικής αλλά και τα μάγουλα μόσχου με σέσκουλα, μαγειρίτσα και σάλτσα παρμεζάνας. Για τελείωμα προτείνουμε την κρέμα Passion Fruit με ιταλική μαρέγκα, μπισκότο κανέλας και παγωτό με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης.

image

image

image

Ανοιχτά: Καθημερινά 18.00 – 01.00 εκτός από την Κυριακή

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ηράκλειο

210 2792100

INFO
Vinoterra Resto & Cava
Λειτουργία: Ανοικτό Κυριακή μεσημέρι

Από την μία το εστιατόριο και από την άλλη η κάβα με πραγματικό θησαυρό ετικετών (πάνω από χίλιες). Κουζίνα μοντέρνα μεσογειακή με έμφαση στα ελληνικά και ιταλικά πιάτα. Κυριακή μόνο μεσημέρι.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ