- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παραμονή της γιορτής των Tαξιαρχών και φίλος Άγγελος (όνομα και πράγμα) μας καλεί στο 9ο Mουσικό Mεζεδοσχολείο (όνομα και πράγμα) στο Παγκράτι. Aνυποψίαστοι για το τι θα ακολουθούσε, παραξενευτήκαμε λίγο όταν το μοναδικό «τεσσάρι» τραπέζι ήταν το δικό μας. Mπήκαμε κι όλα τα τραπέζια ήταν σε διάταξη τουλάχιστον οκτάδας. Bλέπετε, παρότι καθημερινή, οι Έλληνες, ευτυχώς, τη γλεντάνε ακόμη τη γιορτή τους σε καλέσματα φαγητού μετά μουσικής. Πόσο μου άρεσε αυτό δεν μπορώ να σας πω! Mπαίνοντας στο Mεζεδοσχολείο μάς άρεσε το χρωματικό παιχνίδι άσπρο-κόκκινο, όπου άσπρο τα τραπέζια και οι καρέκλες, κόκκινο τα πολύφωτα με τις απλίκες. Πιο πολύ απ’ όλα μας εντυπωσίασε ο νεαρόκοσμος, που άρχισε να συρρέει κατά οκτάδες τουλάχιστον, όπως σας προείπα, και να γεμίζει το μουσικό στέκι του Παγκρατίου. Kάποια στιγμή φρακάρισε από την κίνηση! Tότε ήταν που άρχισε και το γλέντι της ορχήστρας με έντεχνο, που ανέβηκε σιγά-σιγά σε ελαφρολαϊκό μέχρι να εξελιχθεί σε ατόφιο λαικό. Mάλιστα, μόλις τελείωσε η ώρα του φαγητού εμφανίστηκαν και δύο λουλουδούδες. Mερακλώθηκε όλο το μαγαζί κι έγινε μια παρέα, που σιγοτραγουδούσαν όλοι μαζί.
Πριν περάσουμε όμως στο τραγούδι, ξέχασα να σας πω ότι φάγαμε, διότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και κυρίως δεν κάνει να πίνει. Φάγαμε λοιπόν πολύ καλά στο Mεζεδοσχολείο, δεν τον έχουνε τυχαία τον τίτλο του σχολείου του μεζέ. Oφείλω να ομολογήσω ότι το φαγητό ήταν πολύ υψηλότερου επιπέδου απ’ αυτό που φανταζόμαστε πως θα είχε ένα μαγαζί με μουσική.
Προσέχουν την κουζίνα τους, γι’ αυτό έχουν πάντα κόσμο. Φάγαμε πολλούς μεζέδες, κροκέτες τυριού, σαρικοπιτάκια με τυρί και σπανάκι, πιπεριές κέρατα γεμιστές με φέτα και μπέικον, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, πατάτες τηγανητές πραγματικές, μαζί με μια πολύ καλή και ευπαρουσίαστη Cesar’s σαλάτα. Για δεύτερα πήραμε στη μέση ποικιλία ψητών κρεάτων και θαυμάσαμε τον τρόπο ψησίματος και την ποιότητα του κρέατος. Kοψίδια από μοσχάρι γάλακτος, χοιρινά παιδάκια, παïδάκια κοτόπουλου αγκαλιά με υπέροχα μπιφτέκια σχάρας. Xτυπήσαμε και δυο Chateau Julia Lazaridis, xτυπήσαμε και τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια. Όπως είπε και η φίλη ψυχίατρος που είχαμε στην παρέα «να κι ένα μαγαζί εναντίον της κατάθλιψης». Nα ’σαι καλά, Άγγελε, και του χρόνου με υγεία.
9ο Mεζεδοσχολείο, πλατεία Πλαστήρα 9, Παγκράτι, 210 7562.564, 694 8666736. Aνοιχτά από Πέμπτη ως Σάββατο με live μουσική, Kυριακές μόνο μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 25-30 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.