- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες». Δείτε το, και από την επομένη θα τρέχετε για μαθήματα χορού-ζωής με δόσεις αισιοδοξίας και αναμονή για το απρόοπτο και την ανατροπή.
Μετά από μια τέτοια παράσταση ζητάς ένα φαγητό light, να σου αφήνει περιθώρια για σοφίες και συμπεράσματα. Έτσι φτάσαμε στο The Sushi Bar του Π. Φαλήρου. Ο χώρος είναι υψηλής αισθητικής με λιτή modern Japan διακόσμηση. Χρώματα άσπρα, μαύρα, γκρίζα και το φυσικό της ψάθας συνθέτουν ελαφρότητα, γαλήνη και υποβάλλουν μια «ιεροτελεστία» γαστριμαργική.
Πράσινα μικρά και χαριτωμένα φωτιστικά κρέμονται πάνω από κάθε τραπέζι, μουσική χαμηλή και ευχάριστη ολοκληρώνει τη ζεν ατμόσφαιρα. Στο ανοικτό bar, o chef δημιουργεί μικρά αριστουργήματα και στα μικρά σκαμπό μπροστά του κάποιοι απολαμβάνουν κατά μόνας.
Το sushi είναι ο αριστοκράτης του γρήγορου φαγητού, γιατί βασίζεται στα πιο καλής ποιότητας ψάρια και οστρακοειδή που σερβίρονται ωμά, τακτοποιημένα σε μικρές μπουκιές με αρωματισμένο και ελαφρά μαριναρισμένο ρύζι.
Ο κατάλογος του Sushi bar είναι δείγμα ενημερωτικού καταλόγου και ταυτόχρονα μύηση στην κουζίνα του. Αισθητικά άψογος και αναλυτικότατος, σου προσδιορίζει ακριβώς τι θα παραγγείλεις, αποφεύγοντας τις εκπλήξεις άλλων παρόμοιων εστιατορίων.
Ζεστό sake έφτασε στο τραπέζι μας και ξεκινήσαμε με Seafood soup, απολαυστική ψαρόσουπα με φύκια. Συνεχίσαμε με σαλάτα Kani, με αγγουράκι, αβοκάντο και καβουροπόδαρα πραγματικά –και όχι σουρίμι–, αρωματισμένα με σος που περιείχε και sake, πήραμε και εξαιρετικής ποιότητας φιλέτο φρέσκου σολομού, καθόλου λιπαρού (τον εισάγουν μόνοι τους από Νορβηγία), που είχε μαριναριστεί με teriyaki και κατόπιν είχε ψηθεί στο φούρνο. Κι ακόμη, φρέσκο τόνο φιλέτο με σος κίτρου, Baby tuna Nagao & jalapeno, δηλαδή υπέροχα ρολάκια από baby τόνο με κόλιανδρο και καυτερή πιπερίτσα. Μετά άρχισε το πανηγύρι των rolls, διαλέξαμε τα κλασικά California, βάλαμε και μια Ebi Tempura Maki με γαρίδα, καπνιστό σολομό, ανανά και τυρί. Τα συνοδέψαμε με ζεστό sake. Τελειώσαμε με φίνο κι ελαφρύ cheese cake με γάλα καρύδας και φρέσκο χυμό μάνγκο.
Στο The Sushi Bar δεν βρεθήκαμε lost in translation και ανεβάσαμε το προσδόκιμον του βίου μας αρκετές μέρες, αφού μια γιαπωνέζικη παροιμία λέει: Κάθε φορά που δοκιμάζεις κάτι που δεν έχεις ξαναφάει, προσθέτεις στη ζωή σου εβδομήντα πέντε μέρες. Σε αυτή τη λίστα με τόση ποικιλία, θα βρείτε σίγουρα κάτι που δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει.
Αν είστε από τους τυχερούς που μένουν κοντά, κάνουν και delivery, όπως επίσης αναλαμβάνουν εκδηλώσεις στην αίθουσα του πάνω ορόφου για εταιρείες ή για φιλικές συγκεντρώσεις.
The Sushi Bar, Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 210 9802.111, 9802.210. Ανοικτά κάθε μέρα από τις 13.00 έως αργά το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.