Μας αρέσουν τα ζυμαρικά, πώς να το κάνουμε; Σε όλες τις εκδοχές, τα μήκη και τα πλάτη τους. Ήταν αδιανόητο λοιπόν, να πέσει το μάτι μας στο κατακίτρινο και κατακαίνουργιο Giallo στο Χαλάνδρι και να μην σταματήσουμε για (τουλάχιστον) μία δοκιμή.
Γωνιακό, λιλιπούτειο, χρωματιστό και πεντακάθαρο, περνάει το πρώτο τεστ με άριστα. Ασπρόμαυρο πλακάκι, ανοιχτή κουζίνα για να παίρνεις μάτι τους σεφ, δύο μόλις τραπεζάκια μέσα (έχει όμως πολλά περισσότερα στον πεζόδρομο απ’ έξω) και άλλους δυο μεγάλους πάγκους-μπάρες, ο ένας με θέα την κουζίνα και ο άλλος μπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία. Στο ταβάνι κρέμονται δεκάδες φωτιστικά, το καθένα και σε διαφορετικό στιλ και μου θυμίζουν το ωραίο στενάκι (οδός Πιττάκη, αν θυμάμαι καλά) στου Ψυρρή.
Το Giallo (κίτρινο), έχει- δεν έχει μια εβδομάδα που άνοιξε στη γωνία του πεζόδρομου της Θουκιδίδου. Απ’ έξω έχει χρώμα καναρινί (εξού και το όνομα), παραπέμποντας στο ζεστό ταμπεραμέντο των Ιταλών, και μέσα έχει μάγειρες σπιρτόζους που σου φτιάχνουν λίγα αλλά καλά. Ωραίες προτάσεις είναι το Spaghetti Sicilia (με φρέσκια τομάτα, σκόρδο, αντσούγιες και δυόσμο), οι παπαρδέλες Ragu (με μοσχαράκι γάλακτος, φρέσκια ντομάτα και θυμάρι), το Strigolone (με salsiccia, δηλαδή λουκάνικο και μαύρη τρούφα), η πίτσα Salmone (με καπνιστό σολομό και ρικότα) και η Piccante (με spianata και τοματίνια). Τις τιμές τις υπολογίζω πάνω-κάτω μέχρι €15/άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery (ναι, έχει και από αυτό).
Εγώ δοκίμασα νιόκι με κοτόπουλο, μανιτάρια, σκόρδο και λευκό κρασί. Ήταν ωραίο, μυρωδάτο, είχε μπόλικο σκορδάκι και μια τόση δα καυτερή πινελιά, που σύμφωνα με τoν Σαφέτ (σεφ του Giallo) πρέπει πάντα να υπάρχει σε ένα πιάτο ζυμαρικών.
Γλυκάκια δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά δείξτε έλεος, σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Επίσης σύντομα θα πάρει τη θέση της στην κουζίνα και μια καφετιέρα για «γρήγορο» espresso.
Με δυο λόγια μας άρεσε, αν και έχει όλα τα φόντα (και το ταλέντο) να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Πάντως έτσι μικρό και χαριτωμένο που είναι (βρίσκεται και σε ωραίο σημείο), σίγουρα είναι μια δελεαστική πρόταση για ιταλικό γεύμα, αν βρεθείτε προς τα βόρεια.
Αγίας Παρασκευής 10& Θουκιδίδου, Χαλάνδρι, 210 6853343
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY
INFO
Λιλιπούτειο και σε προνομιακή θέση, σερβίρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που αρέσουν σε όλους. Έχει ωραίες προτάσεις σε ζυμαρικά και πίτσα, (όλα μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σου) και σεφ που ετοιμάζουν την παραγγελία σου στο πι και φι. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα €15 το άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.