Resto

Giallo: κίτρινο, καινούργιο και ιταλικό

Σύντροφοι μακαρονάδες, εδώ θα συναντηθούμε

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87019-175304.jpg

Μας αρέσουν τα ζυμαρικά, πώς να το κάνουμε; Σε όλες τις εκδοχές, τα μήκη και τα πλάτη τους. Ήταν αδιανόητο λοιπόν, να πέσει το μάτι μας στο κατακίτρινο και κατακαίνουργιο Giallo στο Χαλάνδρι και να μην σταματήσουμε για (τουλάχιστον) μία δοκιμή.

n

Γωνιακό, λιλιπούτειο, χρωματιστό και πεντακάθαρο, περνάει το πρώτο τεστ με άριστα. Ασπρόμαυρο πλακάκι, ανοιχτή κουζίνα για να παίρνεις μάτι τους σεφ, δύο μόλις τραπεζάκια μέσα (έχει όμως πολλά περισσότερα στον πεζόδρομο απ’ έξω) και άλλους δυο μεγάλους πάγκους-μπάρες, ο ένας με θέα την κουζίνα και ο άλλος μπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία. Στο ταβάνι κρέμονται δεκάδες φωτιστικά, το καθένα και σε διαφορετικό στιλ και μου θυμίζουν το ωραίο στενάκι (οδός Πιττάκη, αν θυμάμαι καλά) στου Ψυρρή.

n

Το Giallo (κίτρινο), έχει- δεν έχει μια εβδομάδα που άνοιξε στη γωνία του πεζόδρομου της Θουκιδίδου. Απ’ έξω έχει χρώμα καναρινί (εξού και το όνομα), παραπέμποντας στο ζεστό ταμπεραμέντο των Ιταλών, και μέσα έχει μάγειρες σπιρτόζους που σου φτιάχνουν λίγα αλλά καλά. Ωραίες προτάσεις είναι το Spaghetti Sicilia (με φρέσκια τομάτα, σκόρδο, αντσούγιες και δυόσμο), οι παπαρδέλες Ragu (με μοσχαράκι γάλακτος, φρέσκια ντομάτα και θυμάρι), το Strigolone (με salsiccia, δηλαδή λουκάνικο και μαύρη τρούφα), η πίτσα Salmone (με καπνιστό σολομό και ρικότα) και η Piccante (με spianata και τοματίνια). Τις τιμές τις υπολογίζω πάνω-κάτω μέχρι €15/άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery (ναι, έχει και από αυτό).

Εγώ δοκίμασα νιόκι με κοτόπουλο, μανιτάρια, σκόρδο και λευκό κρασί. Ήταν ωραίο, μυρωδάτο, είχε μπόλικο σκορδάκι και μια τόση δα καυτερή πινελιά, που σύμφωνα με τoν Σαφέτ (σεφ του Giallo) πρέπει πάντα να υπάρχει σε ένα πιάτο ζυμαρικών.

Γλυκάκια δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά δείξτε έλεος, σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Επίσης σύντομα θα πάρει τη θέση της στην κουζίνα και μια καφετιέρα για «γρήγορο» espresso.

n

Με δυο λόγια μας άρεσε, αν και έχει όλα τα φόντα (και το ταλέντο) να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Πάντως έτσι μικρό και χαριτωμένο που είναι (βρίσκεται και σε ωραίο σημείο), σίγουρα είναι μια δελεαστική πρόταση για ιταλικό γεύμα, αν βρεθείτε προς τα βόρεια.

Αγίας Παρασκευής 10& Θουκιδίδου, Χαλάνδρι, 210 6853343 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY

INFO
Giallo
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Λιλιπούτειο και σε προνομιακή θέση, σερβίρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που αρέσουν σε όλους. Έχει ωραίες προτάσεις σε ζυμαρικά και πίτσα, (όλα μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σου) και σεφ που ετοιμάζουν την παραγγελία σου στο πι και φι. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα €15 το άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ