21 στέκια για να ανακαλύψεις στα βόρεια της πόλης

Το Βραστό: Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα από το 1969

Ιδιαίτερα και νόστιμα πιάτα, πάντα βασισμένα στην ελληνική παράδοση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Βραστό
Το Βραστό
Το Βραστό
Το Βραστό

Το Βραστό, στο Χαλάνδρι, είναι από τα πιο παλιά (και νόστιμα!) εστιατόρια της περιοχής

Να μια ωραία, γευστική ιστορία: Ήταν από το μακρινό 1969 το εστιατόριο Η Ωραία Εύβοια, που είχε πάρει το όνομά της από την καταγωγή της οικογένειας, την Κάρυστο. Τρία πιάτα έφτιαχνε όλα κι όλα εκείνο το εστιατόριο, το ένα εκ των οποίων ήταν το «βραστό». Έγινε τόσο διάσημο και αγαπημένο, σε όλη την Αθήνα σχεδόν, που όλοι έλεγαν «πάμε για βραστό» και μετά «πάμε στο βραστό». Και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 άλλαξε και το όνομά του και έκτοτε λέγεται «Το Βραστό», όπως το ξέρουμε και μέχρι σήμερα.

Σήμερα, λοιπόν, με τη δεύτερη γενιά να συνεχίζει την παράδοση, το βραστό εξακολουθεί να είναι ένα αληθινό λουκούμι: μια μοσχαρόσουπα (από μοσχαρίσια ελιά), με καρότο, πατάτες και σέλινο, που βράζει και σερβίρεται με τον δικό του ζωμό! Αλλά στην πανέμορφη αυλή και στον καταπράσινο κήπο του ανακαινισμένου σε όλα εστιατορίου θα απολαύσετε πολλά ακόμη ιδιαίτερα και νόστιμα πιάτα, πάντα βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Κάποιες σούπες καθημερινά, όπως κοτόσουπα, γιουβαρλάκια, όσπρια), αλλά και φοβερά μαγειρευτά, από σπανακόρυζο και γεμιστά μέχρι μελιτζάνα με φέτα στο φούρνο και, μάλιστα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία φτιαγμένα με τις αυθεντικές συνταγές της μαμάς Φανής!

Αν πάλι είστε λάτρεις του κρέατος, να μη χάσετε με τίποτα τα φοβερά μοσχαρίσια μάγουλα, μαγειρεμένα με Αγιωργίτικο κρασί, τα σμυρνέικα σουτζουκάκια, το λεμονάτο ή κοκκινιστό μοσχαράκι και, φυσικά, τα πάντα που μπορεί να βρει κανείς στη σχάρα, με όλα τα κρέατα να κόβονται εδώ.

Ανοιχτά Τρίτη έως Σάββατο 12.00 με 23.00, Κυριακή και Δευτέρα 12.00-18.00. Όλα αυτά τα ωραία μπορείτε να τα έχετε και με delivery. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου